2024.04.27, Szombat

Diákpolgármestert választ Szolnok

info.szolnok.hu

2017.09.27. 13:01

Néhány hét múlva kiderül, hogy a két jelölt közük melyikük veheti át újabb két évre a város jelképes kulcsát.

Hirdetés

Eltelt két év, újra diákpolgármestert választ Szolnok. A korábbi évekhez képest jelentős változás, hogy idén a jelöltek között nincs fiú – két bátor és elszánt leányzó igyekszik meggyőzni a szavazókat, hogy alkalmasak a diákpolgármesteri poszt betöltésére. A jelöltek sajtónyilvános bemutatkozójukat kedden délután tartották az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban, ahol zsűri is értékelte szereplésüket.

Oláh Csenge, a Szolnoki Széchenyi István Gimnázium tanulója korábban egyeztetett elfoglaltság miatt nem tudott személyesen jelen lenni, azonban bemutatkozó videót készített, amiből kiderült, hogy magabiztos ifjú hölgy, aki szívesen megvalósítaná elképzeléseit diákpolgármesterként. Kampánycsapata tettre kész, kampányfőnöke, Forrás Eszter határozottan válaszolt a zsűri kérdéseire. Programjuknak nagy szerepet kap a fiatal művészek, zenekarok, sportolók felkarolása, támogtása, bemutatkozási lehetőségeik biztosítása. Szorosabbra fűznék a kapcsolatot az ifjúsági szervezetekkel, és a tehetséges diákok számára keresnék az önmegvalósítás lehetőségeit.

Szádvári Dorina, a Magiszter Alapítványi Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola Fényes Adolf Szolnoki Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma tanulója is bízik képességeiben, kampánycsapatában, s abban, hogy sikerül meggyőznie a szavazók többségét. Programjuk része egy ösztöndíj rendszer kidolgozása a tehetséges diákoknak, felkarolnák a fogyatékkal élő, illetve a tanulási nehézséggel küzdő diákokat, akik számára egy Városi Art Klub keretein belül lehetőséget biztosítanának a gyakorlásra, egymás felkészítésére. Ötletdoboz kihelyezése is a teveik között szerepel - ez egyébként már egy korábbi diákpolgármester választáson is felmerült. S mivel művészeti iskoláról van szó, nem maradhatott el az ehhez kapcsolódó gondolat sem: szívesen dekorálnának épületeket.

2011-ben Kalmár Lilla, két évvel később Szöllősi Kristóf, majd 2015-ben Kosztyu András tevékenykedett diákpolgármesterként Szolnokon, néhány hét múlva pedig kiderül, hogy ki veheti át újabb két évre a város jelképes kulcsát.

AktuálisSzolnokdiákpolgármester