2024.04.26, Péntek

A 143,92 millió forintnyi uniós támogatásból a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet nővérszállójának kiépítették a teljes hőszigetelését, kicserélték a nyílászárókat, korszerű és környezetkímélő napelemes rendszert kapott.

Hirdetés

 

Szalay Ferenc polgármester a fejlesztésről szólva elmondta, hogy minden fejlesztés, ami a Hetényi Géza Kórházat érinti, kiemelten fontos a városban élők számára. Ez az intézmény mindenkit érint valamelyik családtagján, vagy éppen saját magán keresztül, így aztán a rá irányuló figyelem is sokkal nagyobb az átlagosnál.

- Az elmúlt esztendőkben szinte a csodával határos, ami itt történt. A hétemeletes épület kivételével gyakorlatilag teljes egészében egy modern, európai színvonalú kórház lett a Hetényi, ahol minden a szakemberek rendelkezésére áll, összességében 11 milliárd forintnyi beruházás eredményeképpen - mondta a városvezető.

- Nincs ma olyan kórház az országban, ahol ne történt volna pozitív változás az elmúlt években. A Hetényi-kórház, illetve az intézményben dolgozók 440 ezer ember egészségügyi ellátásáért felelősek. A szolnoki beruházások is azt bizonyították, hogy Magyarország kiválóan tudott élni az uniós támogatások adta lehetőségekkel, amelyek kiegészültek a magyar állami támogatásokkal.

Bár Szolnok városa soha nem volt a Hetényi Géza Kórház működtetője, mindaz, ami itt zajlik, rendkívül fontos a számunkra is. Ez a kórház az egyik legfontosabb intézmény az életünkben, így aztán minden jó hír öröm számunkra is - tette hozzá Szalay Ferenc.

AktuálisSzolnokenergetikai korszerűsítésJász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-RendelőintézetHetényi Géza Kórház-Rendelőintézet nővérszálló