2024.03.29, Péntek
Neves repülős szakemberekkel sikeresen debütált az I. RepTár MiG-29 Szimulátor Bajnokság
RepTár - Szolnoki Repülőmúzeum facebook

Neves repülős szakemberekkel sikeresen debütált az I. RepTár MiG-29 Szimulátor Bajnokság

RepTár - Szolnoki Repülőmúzeum

2018.03.12. 10:49

Az első alkalommal megrendezett Szimulátor Bajnokság 30 regisztrált versenyzőből állt. A megjelent virtuális pilóták, vasárnap délelőtt 11.00 órakor kezdték meg a versenyt. 

Hirdetés


Az első szolnoki E-Sport esemény a nézőközönségnek is kuriózumnak számított. A közönség a verseny szüneteiben, MiG-29 illetve Gripen pilótákkal is légiharcot vívhattak.

A versenyzők az ország minden részéről érkeztek, Nagykanizsa, Békéscsaba, Kaposvár, Budapest, Gyömrő, Pusztaszabolcs, Kecskemét, Dunaújváros, Kereki, Kulcs, Baracs, Vitnyéd, Szolnok és környéke.

A zsűrizést neves repülős szakemberek vállalták, a versenybizottsági tagok (zsűri elnöke: Zsámboki Tibor ny. ezredes, az MH59 Szentgyörgyi Dezső repülőbázis volt parancsnok helyettese, volt MiG-29- es vadászpilóta, Koncsik István, a magyarországi repülő szimulátor bajnokságok és az európai bajnokságok főszervezője, dr. Siklósi Zoltán ny. alezredes, MiG-29- es vadászpilóta, hatósági berepülő pilóta, Peszeki Zoltán ny. alezredes, MiG-29- es vadászpilóta) és a versenybírók (Szatmári László,őrnagy, vadászpilóta, az I. Magyar Repülő Szimulátor Bajnokság győztese, Fakan Béla főtörzsőrmester, fedélzeti technikus) is hozzájárultak a verseny szakszerű lebonyolításához.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Ugrik Csaba dandártábornok, az MH59 Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis parancsnoka, Szabó „TOPI” Zoltán, ny. őrnagy, MiG-29- es bemutató vadászpilóta, a Civil Légügyi Hatóság vezetője, Dajka Attila őrnagy, az MH86 Szállító Helikopter Zászlóalj parancsnoka, Nagy István ny. ezredes, MiG-29- es vadászpilóta, Somogyvári József MALÉV kapitány, aki TU és Boeing típusokat repült, Murguly Gusztáv ny. őrnagy, az I. JAS-39 Gripen átképzett vadászpilóta.

Az első szimulátor bajnokság résztvevői előzetes regisztráció során kerültek a mezőnybe, majd sorsolás után alakultak ki a párharcok résztvevői, amelyből az alábbi eredmények születtek:

Az első RepTár MiG-29 Szimulátor Bajnokság helyezettjei:
I. Nagy Miklós, Békéscsaba
Az első helyezéssel járó díj:
RepTár Kupa 
RepTárs Klubkártya (1 évig korlátlan belépésre jogosító, névre szóló klubkártya)
Szimulátor utalvány (4800 Ft értékben)

II. Székely Károly, Szolnok
A második helyezéssel járó díj:
Családi belépő a RepTárba
RepTár ajándékcsomag

III. Szakács Dávid, Szolnok
A harmadik helyezéssel járó díj:
Páros belépő a RepTárba
RepTár ajándékcsomag

Különdíjat ajánlottak fel:
Ugrik Csaba dandártábornok, az MH59 Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis parancsnok, az első három
helyezettnek 2 fő részére szóló a Kecskeméti Repülőbázis látogatását ajánlotta fel.

Szabó „TOPI” Zoltán ny. őrnagy, MiG-29- es bemutató vadászpilóta, a Civil Légügyi Hatóság vezetője,
az első helyezett számára egy SF25C-FALKE motoros vitorlázógéppel 20 perces repülés ajánlott fel Szolnokon, amely útvonalában szerepel a RepTár madártávlatból való megtekintése is.
 

A Szimulátor Bajnokság minden résztvevője emléklapban részesült.
A I. RepTár MiG-29 Szimulátor Bajnokság a nézők számára is különleges élmény volt, hiszen Fidel Ákos, az MH86 Helikopter Bázis századosa közvetítette a versenyeket, akinek a kiváló hangulatot ezúton is köszönjük.

Galéria

AktuálisSzolnokRepTár Szolnoki RepülőmúzeumRepTár MiG-29 Szimulátor Bajnokság