2024.05.22, Szerda

Challenge Ifjúsági Sporttalálkozó

2016.05.20. 07:02

Idén Jász-Nagykun-Szolnok megye a házigazdája a több mint 15 éves múltra visszatekintő Challenge Ifjúsági Sportrendezvénynek.

Idén Jász-Nagykun-Szolnok megye a házigazdája a több mint 15 éves múltra visszatekintő Challenge Ifjúsági Sportrendezvénynek, amelyen hagyományosan három nemzet – az angol Durham, a francia Somme és Jász-Nagykun-Szolnok megyék – csapatai mérik össze tudásukat streetball, homokfoci, asztalitenisz és futás sportágakban.

Idén a hagyományoktól eltérően Somme megye helyett Kovászna megye fiataljai érkeztek a rendezvényre az angolok és a hazaiak mellett. Május 18-án és 19-én összesen négy sportágban - streetball, homokfoci, asztalitenisz és futás - mérték össze tudásukat a 14-15 éves angol, székely és magyar ifjak.

Az első nap zajlottak a streetball, pingpong és homokfoci versenyek. Az alábbi eredmények születtek 
- streetball fiúknál és lányoknál egyaránt 1.helyen végzett Kovászna megye, 2.helyen Jász-Nagykun-Szolnok és 3. helyen Durham megye csapata. 


- homokfociban lányoknál és fiúknál egyaránt 1.helyezett JNSZ megye, 2.helyezett Durham és 3.helyezett Kovászna megye csapata. 


- Asztaliteniszben a győzelem Kovásznáé, második JNSZ megye, harmadik hely az angol csapaté. 


Másnap játékos vetélkedőkkel és futással folytatódott a program. 

Az első nap eredményei gyakorlatilag el is döntötték a kupa sorsát, amely idén is hazai pályán maradt, azaz Jász-Nagykun-Szolnok megye sportolói nyerték a versenyt. A versengés és küzdés ugyan jelen volt, de ez a második nap már inkább a kapcsolatépítés és barátkozás jegyében telt. Kovászna megye újoncként fantasztikusan teljesített, egy hajszállal maradtak le a dobogó legfelső fokáról az összesített helyezések alapján. 

forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat

Galéria

Helyi hírekChallenge Ifjúsági Sportrendezvénystreetballhomokfoci