2024.03.29, Péntek

Valóra vált álom a Szolnoki Helikopter Bázison

honvedelem.hu / Snoj Péter

2018.03.23. 15:10

„Egy nap, amikor bármit kipróbálhatsz!” – hirdeti ars poeticáját a Neked MUNKA, Nekem ÁLOM elnevezésű program, amely egy olyan egyedi kezdeményezés Magyarországon, ami lehetőséget ad a fogyatékkal élő emberek és a munkáltatók kötetlen találkozására.

Hirdetés

Ehhez a programhoz csatlakozott egy nap erejéig az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis is. A Magyar Honvédség szolnoki alakulata és a Jász-Nagykun-Szolnok Megye ESÉLY Szociális Közalapítványa közötti együttműködési megállapodás részeként a bázis katonái valóra váltották Pintér Erika álmát. A látássérült hölgy a Neked MUNKA, nekem ÁLOM! elnevezésű program keretében tölthetett el egy napot a laktanyában, ahol megannyi érdekesség fogadta.

Dr. Bali Tamás ezredes, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnokhelyettese kíséretében Pintér Erika megismerkedhetett a katonatűzoltók munkájával és felszereléseivel, a Mi-24-es, Mi-8-as és Mi-17-es helikoptertípusokkal, valamint a Magyar Honvédségben nemrégiben rendszeresített Zlin-242L típusú kiképző-repülőgéppel. A szolnoki katonák még egy ejtőernyősöket szállító helikopter belsejében is körbevezették a honvédség iránt érdeklődő hölgyet, aki ezt követően életében először, testközelből is meghallgathatta annak hangját és megérezhette erejét felszállás közben.

Amint a látogatás végén fogalmazott, nehezére esne kiemelni egy-egy olyan pontot, ami a leginkább tetszett neki, hiszen minden átélt élmény különös emlék marad számára. Hozzátette: nagyon hálás a katonáknak a lehetőségért, hiszen eddig el sem tudta képzelni, milyen lehet egy helikopter vagy egy tűzoltóautó belseje. Pintér Erikának olyannyira megtetszett a katonák élete, hogy távozása előtt még felvetette egy újabb találkozó lehetőségét is, amely alkalommal már ő maga is szeretne az ejtőernyősökkel tartani.

forrás: honvedelem.hu

AktuálisSzolnokMH 86. Szolnok Helikopter BázisNeked MUNKA, Nekem ÁLOM