2024.04.26, Péntek
Szent István Napi Ünnepi Programok Szolnokon
iho.hu

Szent István Napi Ünnepi Programok Szolnokon

szolnok.hu

2019.08.19. 09:58

Látványos, szórakoztató, az egész családot megmozgató ünnepi programok várják az érdeklődőket államalapításunk ünnepe alkalmából.

Hirdetés

A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. szervezésében augusztus 20-án ismét megrendezésre kerül a Szent István napi ünnepség. Színes programokat kínálnak a Tiszai hajósok terén és a Tisza-parton. 

 

A Tiszai hajósok terén 9 órától népi játszótérrel, gyermekfoglalkoztatóval, népi sportjátékokkal, majd 11 órától az ISZKIRI Zenekar gyermekműsorával várják a kicsiket.

Az ünnepi szentmise 11 órakor kezdődik a Belvárosi Templomban, majd azt követően délben kenyérszentelés a Szentháromság téren.

A nagyszínpadon 15 órától láthatják a Madaram Együttest, őket követi 16:10-kor a Petruska EgySzemélyes, majd 16:55-kor a Szoldance Táncsoport Együttes.

 

17.30-kor kezdődik a LÉGIPARÁDÉ a Tisza fölött. A már évek óta hagyományosnak számító bemutató az idei évben is látványosnak ígérkezik. Két nagy katonai alakulat fogja szórakoztatni a Tisza-partra kilátogatókat. Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis pilótái egyéni dinamikus bemutatókkal készülnek. Újdonságként jelenik meg a nagyjavított Mi-24-es helikopter és egy kiképző repülőgépekből álló kötelék is. Természetesen nem marad el az ejtőernyős blokk sem a zászlókkal és célra történő érkezéssel!

19.00-kor kerül sor a Kárpát-medence kenyerének megszentelésére. A hagyományokhoz hűen a szentelt kenyeret szétosztják a kilátogató vendégek között. 

Ugyanekkor a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program keretében Megyei búzagyűjtő nap és kenyér ünnep.

20.20-kor az ADAGIO műsorát láthatják, közben fáklyás felvonulás a Tiszán.

A tűzijátékot Szalay Ferenc polgármester úr köszöntője előzi meg 21 órakor. Az esti jó hangulatról az REPUBLIC gondoskodik, az együttes 21:30-kor lép színpadra.

 

A Tiszai hajósok terén egész nap 15 kézműves, kereskedő, valamint vendéglátó várja a kilátogatókat.

 

 

 

 

AktuálisSzolnokaugusztus 20.Szent István napja