2024.04.26, Péntek

Már Szolnokon is elérhető a Pénzügyi Tanácsadó Irodahálózat

azenpenzem.hu

2017.04.19. 11:20

Szolnokon a MERKATING Innovációs és tanácsadó Közhasznú Nonprofit Kft. nyújt tájékoztatást a hazai pénzügyi szolgáltatásokról, ad tanácsot lakossági panaszok, problémák kezelésére, s biztosít információkat az ügyfelek felelős pénzügyi döntéseinek meghozatalához.

Hirdetés

A jegybank még idén valamennyi megyeszékhelyen hasonló ügyfélpontokat kíván megnyitni.

Az elmúlt években a jegybank összesítése szerint bő negyvenezer fogyasztónak adtak díjtalanul tanácsot a Pénzügyi Tanácsadó Irodahálózatban. Nemrégiben ez a hálózat újabb két irodával bővült. 


A nyertes intézmények 2018. július végéig biztosítják a lakosság számára az ingyenes pénzügyi fogyasztóvédelmi szolgáltatást, ezután az MNB újabb pályázatok révén gondoskodik a folyamatos ügyfélkiszolgálásról. A személyesen, postai úton, telefonon és elektronikusan végzett tanácsadás kiterjed a fogyasztók pénzügyi tájékozottságának, ismereteinek bővítésére és pénzügyi tudatosságának növelésére is.

 

 A sikeres pályázóknak többek között 10 évnyi ügyfélkezelési tapasztalattal, adatvédelmi regisztrációval s az irodát bemutató honlappal kell rendelkezniük. Kötelező részt venniük a jegybank folyamatos szakmai képzésén is.

 

A két új iroda megnyitásával az MNB-vel együttműködő civil pénzügyi fogyasztóvédelmi szervezetek (a két új intézmény mellett a Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete) összesen 11 hazai megyeszékhelyen segítik a fogyasztókat. A civilekkel kötött jegybanki szerződések alapján e szakemberek a nagyvárosokon túl az adott megyékben további településeken is rendszeresen adnak tanácsot, tartanak pénzügyi előadásokat. Így a lakosság legalább 22 hazai településen vehet igénybe ingyenes szakértői segítséget pénzügyi kérdésekben.

Az MNB célja, hogy 2017-ben az ország minden megyeszékhelyén megnyissa kapuját a Pénzügyi Tanácsadó Irodahálózat ügyfélpontja.

GazdaságSzolnokPénzügyi Tanácsadó Irodahálózatpénzügyi szolgáltatásjegybankügyfélpont