2018.11.13, Kedd

Hirdetés

Népszerűek voltak Martfű helytörténeti értékei
Martfű Média

Népszerűek voltak Martfű helytörténeti értékei

martfu.hu

2017.08.17. 11:07

Az ötödik alkalommal megrendezett szolnoki eseményen nagy sikert arattak a Tisza Cipők, reklámtáblák, naptárak, suszterfigurák, munkásköpeny, otthonka és platform cipő.

Hirdetés

A hely szelleméhez igazodva látnivalóban gazdag, az 1960-80-as évek hangulatát megidéző tárlattal képviselte a Martfűi Hely- és Ipartörténeti Gyűjtemény a közkedvelt Szocijármű Kiállítást és Nosztalgia Találkozót.

 

E korszak mára már emblematikussá vált tárgyai a látogatók számára nosztalgikus hangulatban idézték fel gyermek- és fiatalkoruk emlékeit.

A kis kiállítást jól kiegészítette az ugyancsak martfűi Szilvási József gyűjteménye, aki amellett, hogy a veterán járműveknek is kedvelője, néhány éve nagy figyelmet szentel az 50-70-es évek rádió- és televíziókészülékeinek. Ezeket tavaly a Művelődési Központban már láthatták a martfűiek.

Az augusztus 6-i szocijármű kiállítás és találkozó Szolnok legszebb fás-ligetes területén, a volt KISZ-tábor helyén, igazi nosztalgikus környezetben kínált ideális helyszínt a veterán, oldtimer és nosztalgia járművek részére. Izgalmas rendezvénnyel várták az idelátogató vendégeket: alkatrész bazár, járművek ingyenes műszaki felülvizsgálata, gyermekprogramok és járműtörténeti bemutatók is voltak. A hangulathoz hozzájárult a nosztalgia fodrászat, nosztalgia ruhaverseny és a „Nosztalgia Múzeum”, melynek keretében a gyűjtők a kor tárgyi emlékeit sorakoztatták fel, régi játékokat, szalagos magnót, orosz porszívót...

A rendezvény sikerét mutatja, hogy az idén is több mint 1300 látogató és mintegy 400 autós vett részt a találkozón.

Galéria

MartfűMartfűi Hely- és Ipartörténeti GyűjteménySzocijármű Kiállítást és Nosztalgia Találkozó