2024.06.25, Kedd

a 102 esztendős Sárai-Szabó Károlyt köszöntötték

2016.01.25. 14:06

Szolnok város egyik legidősebb lakóját, a 102 esztendős Sárai-Szabó Károlyt köszöntötték ma idősek és gondozók  a Tószegi úti gondozási központban, az ünnepségen Szalay Ferenc polgármester személyesen adta át jókívánságait a szépkorú bácsinak.

Hosszú, olykor küzdelmes életet tudhat maga mögött a Tiszavárkonyban született Sárai-Szabó Károly, aki már gyermekkorától napszámosként dolgozott a várkonyi szőlőkben, s talán ennek is köszönhető, hogy életét a mai napig áthatja a munka szeretete. Harcolt a II. világháborúban, majd 1945-ben megnősült, s mint mondja, házassága – melyből egy lánygyermek született – nagyon jól sikerült. Élete párja, leánya sajnos már nem él, két unokája segíti őt a mindennapokban.

Tíz éve látogatja a Tószegi úti gondozási központot, ahol nagy-nagy szeretettel veszik körül. Vidám nótázásával, derűs természetével szépíti meg a körülötte élők mindennapjait. Karcsi bácsi a mai napig rendben tartja az udvart, mosogat, s ha ereje engedi, fát hasogat. Kedvenc étele a lekváros gombóc, legnagyobb betegségeként pedig a hétéves korában elkapott himlőt emlegette. Arra kérdésre pedig, hogy mi a hosszú élet titka, azt felelte: a munka szeretete.

forrás: info.szolnok.hu

Galéria

Helyi hírekszépkorúidősgondozási központ