2024.04.19, Péntek

2015-ben is ITT-HONI Szolnokon

2015.12.08. 15:08

Hirdetés

Nyolcadik alkalommal szervezték meg az ITT-HONI népzenei- és néptánc találkozót, melyen szolnoki népzenei- és néptáncegyüttesek léptek színpadra. A város népszerű rendezvényén minden korcsoport képviseltette magát. A programot Dr. Kállai Mária kormánymegbízott nyitotta meg. Az eseményen Szabó István, Szolnok Megyei Jogú Város alpolgármestere is részt vett.

Minden magára is adó nemzet igyekszik a múltját megőrizni és átadni azt a jövő nemzedékének. A szolnokiak is így tesznek, mert büszkék a múltukra és azt gyermekeik által örökítik tovább- kezdte köszöntő gondolatait a kormánymegbízott.

A népzene, a néptánc helyi hagyományai mélyen gyökereznek Szolnokon és olyan sokat jelentenek gyermeknek és felnőttnek egyaránt, hogy valóban volt létjogosultsága egy ilyen gálaestnek, ahol a szolnoki együttesek, csoportok együtt ünnepelhetnek és ez a nagyszerű ötlet megvalósult mindannyiunk örömére – tette hozzá Dr. Kállai Mária.

A színvonalas program most is nagy sikert aratott a közönség körében. 18 csoportban, több mint 250 táncos, énekes, zenész, 6 évestől a 90 évet betöltött szépkorúig. Bizonyítva, hogy ez az a művészet, amelyben kortól-nemtől, felkészültségtől függetlenül is megtalálja a helyét, és örömét bárki.

Az idei évben három jubiláló csoport is fellépett; a 35 éves a Vadvirág Gyermek Néptáncegyüttes, a 25 éves Szandaszőlős Táncegyüttes és a 10 éves Szeres Népzenei Kisegyüttes.

 
(JNSZMKH Kormánymegbízotti Kabinet)

Galéria

KultúraSzolnokITT-HONInéptáncnépzene