2024.04.26, Péntek
Mi a szabály?
femcafe.hu

Mi a szabály?

police.hu

2016.10.17. 15:00

Az internet rejtett veszélyeiről tartottak bűnmegelőzési előadást Szolnokon.

Hirdetés

A Szolnoki Szolgáltatási Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskolájában érdekes bűnmegelőzési órát tartott a tizedikeseknek Mészáros János rendőr alezredes, iskolai bűnmegelőzési tanácsadó.

 

Mik a szabályok? – hangzott el a kérdés a 10. évfolyamos diákok felé. Mészáros János rendőr alezredes, iskolai bűnmegelőzési tanácsadó interaktív óra keretében hívta fel a figyelmet a szabályok betartásának fontosságára, illetve a szabályok megszegésével járó szankciókra. A diákok nagy érdeklődést mutattak a téma iránt, hiszen kiegészítő ismereteket szerezhettek az iskolai házirend kapcsán is.

 

Kiemelt téma volt az internetes visszaélések, amelyek iskolai közösségekhez köthetők - többek között a zaklatás, a megfélemlítés, a rágalmazás, a becsületsértés. A bűnmegelőzési tanácsadó előadásában hangsúlyozta a megelőzés, a konfliktuskezelés fontosságát, hiszen kisebb közösségekben – így az iskolai osztályban is – maradandó károkat okozhat egy meggondolatlanul kihelyezett, rosszindulatú poszt, vagy fotó.

Az előadás során a diákok személyes élményeiket, tapasztalataikat is megosztották az előadóval és az osztálytársakkal, illetve válaszokat is kaphattak személyes problémáik kapcsán Mészáros János rendőr alezredestől.

 

Aktuálisbűnmegelőzésinternet