2023.09.21, Csütörtök

Semmiképp ne költse el a visszakapott pénzt

vimeo.com

2016.10.27. 09:26

A TIGÁZ-tól a FŐGÁZ-hoz érkezett fogyasztók közel fele havonta közel azonos összeget fizet a földgázért, mert a kiegyenlített részszámlázást választotta.

Hirdetés

A szolgáltatóváltás miatt azonban átmeneti változás áll be a részszámlák összegében. Ennek oka, hogy a fűtési szezon magasabb fogyasztására előre befizetett többletet a TIGÁZ a végelszámoláskor visszafizette, mivel a fűtési szezonban már nem a TIGÁZ lesz a gázszolgáltató.

Az ezt követő időszakban azonban a téli hónapok túlsúlya miatt a következő éves gázmérő-leolvasásig a megszokottnál magasabb összegű részszámlák várhatók.

 

Fontos tehát, hogy a fogyasztók a végelszámoláskor a TIGÁZ-tól visszakapott pénzüket tartalékolják a következő hónapok várhatóan magasabb részszámláira.

 

A FŐGÁZ szeretné elkerülni, hogy az átmenetileg jelentkező magasabb kiadás a családokra váratlan pénzügyi terhet rójon, ezért mindent megtesznek annak érdekében, hogy minél több csatornán keresztül elmagyarázzák fogyasztóiknak a helyzetet. Ennek keretében készítették az alábbi tájékoztató kisfilmet.

 

AktuálisFőgázfűtésTigázrészszámla

Ajánljuk még