2024.04.25, Csütörtök

Szolnokon is létrejött az Asztalitenisz Utánpótlás Centrum

info.szolnok.hu

2016.12.29. 12:40

A címet a Jászkun Volán Sport Club Kft. kapta meg, miután részt vett a Magyar Asztalitenisz Szövetség pályázatán. A centrum ünnepélyes megnyitóján Dr. Stocker Miklós, a Magyar Asztalitenisz Szövetség főtitkára és Szabó István alpolgármester is jelen volt.

Hirdetés

A Magyar Asztalitenisz Szövetség regionális utánpótlás centrumok létrehozására hirdetett pályázatot. A kritériumok között szerepelt a kiváló infrastruktúra és az eredményes utánpótlás nevelő szakmai munka. Szolnokon mindez megvalósult.

Önálló regionális centrumként Nyírbátor és Eger működik, ezen kívül Szekszárd-Tolna, Cegléd-Kecskemét-Szolnok közös, összevont centrumot alkot.

A Zrínyi úti épületben már korábban is volt lehetőség asztaliteniszezésre, akkor négy asztalon játszhattak a fiatalok, a mostani bővítés két új helyiség kialakítását tette lehetővé, ide további két-két asztal került. A tervek között szerepel regionális edzőtáborok, illetve továbbképzések szervezése, ez utóbbi edzők számára, hogy a legmagasabb szinten felkészített szakemberek foglalkozzanak a gyerekekkel.

A megnyitón elhangzott: a szakemberek folyamatosan figyelik a tehetségeket, rendszeresen járják az iskolákat, hogy felfedezzék az új, ígéretes sportolókat.

Jelenleg körülbelül negyven diák jár az utánpótlás centrumba, ebből közel húsz fő igazolt versenyző, de a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően dinamikusan növekszik a sportolók száma.

Több magyar bajnoki címmel büszkélkedhetnek a szolnoki utánpótlás centrumba járó fiatalok, a legutóbbi eredmény a héten született: Nagypál Márta immár kétszeres U21-es bajnok 15 évesen. Az ünnepségen részt vett Szudi Ádám kétszeres ifjúsági Európa-bajnok asztaliteniszező is.

AktuálisSzolnoksportAsztalitenisz Utánpótlás Centrum