2024.04.18, Csütörtök

Külföldi diákok is tanulnak a Szolnoki Karon

Pallasz Athéné Egyetem Gazdálkodási Kar

2017.01.09. 12:57

Külföldi hallgatók a Pallasz Athéné Egyetemet is rendszeresen látogatják, így természetesen a szolnoki Gazdálkodási Karon is folytatnak tanulmányokat.

Hirdetés

Jelenleg hat határon túli diák jár a szolnoki karra, míg az eddigi jelentkezések alapján az látható, a következő félévben pedig majd öten lesznek.

Többnyire egy félévre jönnek ide tanulni, az őszi szemeszterben három külföldi hallgató török nemzetiségű volt, míg ketten Lengyelországból, egy diák pedig Montenegróból jött. A tavaszi félévben ugyanakkor változni fog ez az összetétel. Akkor ugyanis egy török, két litván, egy francia, valamint egy görög hallgató ismerkedik majd az intézménnyel és az itt tanulható tárgyakkal. 


Amikor nem az egyetemen tanulnak, lehetőségeikhez képest sokat utazgatnak hazánkban, illetve a diszkont légitársaságokkal elérhető célpontokra, valamint nagyon sok időt töltenek a magyar hallgatókkal, akikkel együtt szórakoznak és közös kikapcsolódásokat szerveznek.

Maga az egyetem is szervez számukra tanulmányi és kulturális célú utakat. Így például Ópusztaszerre vagy éppen a Parlamentbe. A külföldi diákok magyarországi tartózkodásuk során nem albérletben laknak, hanem kollégiumi ellátást vesznek igénybe. 


Itt tartózkodásuk alatt sokat ismerkednek a magyar nyelvvel, hiszen tanulnak magyar nyelvi alapokat. 
Ugyanakkor viszont a kommunikáció és az oktatás nyelve az angol.

AktuálisSzolnokdiákhallgatóPallasz Athéné EgyetemSzolnoki Gazdálkodási Kar