2024.04.20, Szombat

Rozmaring díjas a szolnoki Galéria étterem

info.szolnok.hu

2017.01.06. 10:59

Az 1994-ben indult Virágos Magyarországért mozgalomból nőtt ki a 2006-ban alapított Rozmaring díj. A versenyben azok a vendéglátó egységek vehetnek részt, amelyek a gasztronómiában is kiemelkedők és olyan településen találhatók, amely benevezett a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenybe.

Hirdetés

 

A díjat minden évben a 9 hazai idegenforgalmi régió egy-egy kiváló vendéglátóhelye kapja meg. A díjat azon éttermeknek ítélik, amelyek mind gasztronómiai kínálatukkal, mind igényes környezetükkel kivívják a turisztikai szakemberek és a Virágos Magyarországért mozgalom zsűrijének az elismerését. A díj elnyeréséhez nemcsak a minőségi munka, hanem a gondozott, ápolt virágos környezet is elengedhetetlen.

A minőségi vendéglátóhelyek kategóriában az Észak-Alföldi régióban a Rozmaring díj nyertese a szolnoki Galéria Étterem lett. Ez a régió egészét tekintve kiemelkedő elismerést jelent.

Szalay Ferenc polgármester adta át az étterem vezetőjének, Fülöp Attilának a Virágos Magyarország versenyen elnyert Rozmaring díjat

 

A Virágos Magyarországért elnevezésű versenyen évente mintegy 300 település önkormányzata vesz részt. A települések saját anyagi kereteiken belül „virágoztatják fel" környezetüket a lakosság összefogásával, helyi versenyek kiírásával, a magyar virágfajták alkalmazásával, kiegészítve ezt az infrastruktúra fejlesztésével.

A verseny kiírását és lebonyolítását a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. és a Virágos Magyarországért Szervező Bizottsága végzi. Novemberben Kaposváron osztották ki az idei Virágos Magyarországért díjakat és különdíjakat. Elismerésben részesültek a minőségi vendéglátóhelyek és Turisztikai különdíjat kapott két város is. Tihany és Kaposvár nyerte a fődíjat, így ők képviselhetik hazánkat az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén.

 

A Virágos Magyarországért versenyen Szolnok város régiós fődíjat kapott, az elismerő oklevélen az „Év települése” felirat bizonyítja azt, hogy a város által megkezdett turisztikai fejlesztések, közterületi felújítások, parkjaik és közterületeik ápoltsága, virágosítása elismerést váltott ki a szigorú szempontrendszer szerint bíráló szakemberek körében.

 

 

 

AktuálisSzolnokVirágos MagyarországértRozmaring díjGaléria étterem