2024.03.28, Csütörtök

Tüzifát osztanak a Tisza hullámteréről a rászorulóknak

kotivizig.hu

2017.01.20. 08:38

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság a napokban megközelítően 3000 mázsa (420 köbméter) – a Kisköre és Szolnok között zajló hullámtéri beruházás során kitermelt - fát oszt szét térítésmentesen a térség 10 önkormányzatának szociális célra.

Hirdetés

 

A KÖTIVIZIG a Belügyminisztérium engedélyével megkezdte a „Tisza hullámtér: Nagyvízi meder vízszállító képességének javítása a szolnoki vasúti híd és Kisköre közötti szakaszon” elnevezésű projekt megvalósítása során, vízügyi kezelésű területekről kitermelt, mintegy 3000 mázsányi faanyag kiszállítását a fejlesztéssel érintett 10 önkormányzatnak.

Ennek részeként a kiskörei vasúti híd fölötti övzátony visszabontásának helyszínéről származó lágy faanyagból (nyár, fűz) 25-25 köbmétert kap Abádszalók, Tiszabő, Tiszabura és Tiszaroff önkormányzata.

Az úgynevezett kanyari depónia visszabontásának következtében Kisköre rászorulói 23 köbméter keményfához (tölgy, kőris) és 74 köbméter lágy tűzifához juthatnak ingyenesen.

A keskenyi töltésáthelyezés területéről beszállított – kevert összetételű - faanyagból Csataszög és Hunyadfalva 25-25 köbméternyi tűzifához jut, míg Nagykörűbe 55 köbméter, Kőtelekre és Tiszasülyre pedig 60-60 köbméter kerül, segítendő átvészelni a leginkább elesetteknek a zord időszakot.

AktuálisJász-Nagykun-Szolnok megyetűzifaKözép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság