2024.03.01, Péntek

Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság

Fontos árvízvédelmi beavatkozást végzett el az ország délkeleti részében a Kötiviép’B

2022.07.20

Helyi hírek

A Magyar Vakond és a Kötiviép munkájával közel 20 kilométeren újították fel a nyári gátat Vezseny és Tiszajenő között a Közép-Tiszán megvalósuló árvízvédelmi projektben.

Újjáélesztik a Közép-Tisza völgy árvízvédelmi rendszerét: megvan, ki a kivitelező

2021.12.03

Helyi hírek

A Kötiviép’B Kft. kivitelezésében egy teljeskörű Közép-Tisza térséget érintő árvízvédelmi fejlesztés valósul meg.

A víz a jövő: megoldódott a Tisza holtágainak folyamatos vízutánpótlása Tiszakécskénél

2021.09.21

Aktuális

A KÖTIVIZIG-nek köszönhetően a jövőben az élő Tiszából kap vizet a négy holtág, így biztosított az élővilág számára a megújuló környezet.

Új beruházás az Alcsi Holt-Tisza versenypályán

2021.04.25

Helyi hírek

Új fejlesztés valósul meg a szolnoki Holt-Tiszai Vízisport Központ versenypályáján, amely jelentősen segíti a sportolók minőségi és érdemi felkészülését.

Az év kiállítása lett a Vízeum

2020.10.29

Aktuális

Sok kép, sok film, animáció, kevés szöveg – ez jellemzi az új kiállítást, ahol a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság tevékenysége is több elemben megjelenik.

Belvízvédekezés Szolnok megyében több szakaszon

2018.03.21

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság valamennyi belvízvédelmi szakaszán készültség van érvényben, ebből kettőben a legmagasabb fokú. Az elöntött terület nagysága megközelíti a 13 ezer hektárt.

Jubilál a Kiskörei Szakaszmérnökség

2018.01.04

45 gyertya díszíti a Közép-Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei Szakaszmérnökségének születésnapi tortáját, a szervezeti egység ugyanis 1973. január elsejével jött létre.

Javult a védképesség a Közép-Tiszán

2017.11.23

A KÖTIVIZIG területén közvetlen védbiztonságot veszélyeztető hiányosság továbbra sincs, a fejlesztéseknek és a hatékony fenntartási munkálatoknak köszönhetően mind az ár- és belvízvédelmi művek, mind a vízpótló- és vízszétosztó létesítmények állapota javult az elmúlt egy évben.

Elbontásra ítélt stégek a Holt-Tiszán

2017.10.09

Bontásra felszólító táblákat helyez ki az Alcsi Holt-Tiszán a KÖTIVIZIG azokra a stégekre, amelyek tulajdonosai nem rendelkeznek érvényes bérleti szerződéssel.

Rekord mennyiségű katré a Tisza-tavon

2017.07.27

A februári jeges ár levonulásától napjainkig 2838 köbméter szerves anyagot és kommunális hulladékot emeltek ki a vízből a Tisza-tavi árvízvédelmi szakaszon és a Kiskörei Duzzasztómű előtt.

Ezer zsák szemét a Tisza-tóból

2017.03.13

A Közép-Tisza-Vidéki Vízügyi Igazgatóság február 20-a óta folyamatosan, szelektíven gyűjti össze a szőke folyón levonult árhullámmal felhalmozódott kommunális hulladékot a Tisza-tónál.

Nem extrém a mostani hideg idő

2017.01.13

Az idei esztendő szokatlanul fogvacogtató idővel indult, sőt, egy napon mínusz 20,2 fokra csökkent a hőmérsékleti minimum Szolnokon. Noha ilyen hideg periódust évek óta nem éltünk át, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság hidrometeorológiai adatsorai tanúsága alapján mégsem nevezhető extrémnek a jelenlegi zord időjárás.

Címzetes egyetemi docens lett Lovas Attila igazgató

2020.11.14

Aktuális

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Szenátusa 103/2020 számú határozatával címzetes egyetemi docensi címet adományozott Lovas Attilának, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vezetőjének.  Az oklevelet Dr. Koltay András, az egyetem rektora adta át a Ludovikán.

Vízhez kötődő szentek szobraival hívják fel a figyelmet a jövő vízügyi kihívásaira Szolnokon

2022.04.13

Helyi hírek

A parkot a Tisza belvárosi szakaszán, a bal parti árvízvédelmi töltés kiszélesítésével alakította ki a KÖTIVIÉP’B Kft.

Egy álom vált valóra: már látogatható a megújult Holt-Tisza Tiszakécskén

2021.09.30

Országos hírek

Az eső sem volt akadály. Ünnepélyes szalagátvágással adták át a tiszakécskei Holt-Tisza rehabilitációját magában foglaló projektet.

Családbarát munkahely a KÖTIVIZIG

2021.06.26

Az igazgatóság vezetésének intézkedései (a lakástámogatástól az aktív családi és közösségi programok szervezéséig) megteremtik a hosszabb távú családbarát foglalkoztatás alapjait.

Hétvégi szemétszüret a Tisza-tónál

2020.11.16

Aktuális

A Tisztítsuk meg Magyarországot! program keretében vízügyesek és PET kalózok összesen 446 zsák (térfogatban kifejezve 45 köbméter) hulladéktól szabadították meg november 14-én és 15-én a Tisza-tavat.

Biztonságos a Közép-Tisza vidéke

2019.11.15

Aktuális

Kiválóan végezte munkáját az elmúlt évben a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (KÖTIVIZIG), mindezt pedig az is mutatja, hogy nem alakult ki jelentős vízügyi helyzet a területén.

Víz világnap a természet jegyében

2018.02.25

Képzőművészeti pályázatok és játékos akadályverseny kisebb és nagyobb gyerekeknek, diákoknak – többek között ezek az idei víz világnap térségi programjai, amelyeket hagyományosan a Magyar Hidrológiai Társaság Szolnoki Területi Szervezete szervez a NEFAG Zrt. és a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság közreműködésével.

Ár- és belvizet hoz az év vége a Tiszán

2017.12.19

A Tisza felső vízgyűjtőjén az elmúlt napokban lehullott nagy mennyiségű csapadék árhullámot indított el a folyón, ugyanakkor a hétvégi esőzések következményeként belvízvédelmi készültséget rendelt el a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság. A szivattyútelepek indítása Kisújszállás, Karcag, Mezőtúr, Jászkisér és Cibakháza térségében vált szükségessé.

Megkezdődött a Tisza-tó őszi leürítése

2017.11.07

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság november 6-án reggel megkezdte a Tisza-tó őszi leürítését, ezzel egy időben kinyitja a töltéskoronán kialakított kerékpárút gépjárműforgalmat korlátozó sorompóit.

Vízgazdálkodási fejlesztések a Tisza mentén

2017.09.27

A Közép-Tisza fejlesztései közül folyamatban van például a Szolnok és Kisköre között futó hullámtér kezelési projekt.

Egyenlőre elegendő a vízkészlet a Jászságban

2017.07.21

Szerény mértékű csapadék, alacsony vízállású folyók és magas hőmérsékletek jellemezték az elmúlt időszakot, miközben az átlagot jóval meghaladó mezőgazdasági vízfelhasználás tapasztalható.

Tüzifát osztanak a Tisza hullámteréről a rászorulóknak

2017.01.20

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság a napokban megközelítően 3000 mázsa (420 köbméter) – a Kisköre és Szolnok között zajló hullámtéri beruházás során kitermelt - fát oszt szét térítésmentesen a térség 10 önkormányzatának szociális célra.

Három tucat halfaj a hallépcsőben

2016.10.19

Összegzésként a labor szakemberei megállapították, hogy a hallépcső nem csak vándorlási útvonalként, hanem a halak élőhelyként is funkcionál.

Pro Aqua kitüntetés a Kötivizig kiválóságának

2016.05.30

PRO AQUA Emlékérem kitüntetésben részesült Virágné Kőházi-Kiss Edit, a KÖTIVIZIG Vízrendezési és Öntözési Osztályának helyettes vezetője.