2023.12.05, Kedd

Szolnoki Foglalkoztatási Paktum - aláírták az együttműködési megállapodást

info.szolnok.hu

2017.03.17. 12:53

Ünnepélyes pillanatához érkezett a Szolnoki Foglalkoztatási Paktum, hiszen a pénteken aláírt együttműködési megállapodás azon túl, hogy a pályázatnak való megfelelés egyik nélkülözhetetlen kelléke, a helyi partnerek együttműködésének alapját is rögzíti.

Hirdetés

Megválasztották a paktum irányító csoportjának tagjait. Az irányító csoport elkészíti és jóváhagyja a foglalkoztatási stratégiát, koordinálja és nyomon követi ennek megvalósítását, a projekt eredményeiről beszámol a Foglalkoztatási Partnerségnek, feldolgozza a Foglalkoztatási Partnerség ajánlásait, javaslatait, képviseli a paktumot a nyilvánosság előtt, tájékoztatást nyújt a projekt eredményeiről, és aktívan részt vesz a térségi, megyei, országos partnerségi kapcsolatok fejlesztésében.

 

A felek aláírták az együttműködési megállapodást, majd a helyzetelemzés és stratégia ismertetése, a foglakoztatási stratégia elfogadása is megtörtént.

 

Mint ismeretes, az összefogás célja a település foglalkoztatási helyzetének megismerése, a munkanélküliség okainak feltárása, a feltárt problémákra megoldás keresése, foglalkoztatást segítő programok megvalósítása, valamint a gazdasági, humánerőforrás fejlesztési elképzelések összehangolása.

A közösen kialakított stratégia és az azokat megvalósító beavatkozások eredménye segíti a helyi szereplők közötti információcserét, a vállalkozói környezetet javítását, a munkáltatók humánerőforrás igényének kielégítését. A hátrányos helyzetű álláskeresők részére a piaci igényeknek megfelelő munkavállalásra felkészítő programokat biztosítanak.

 

A formálódó együttműködés hosszútávra szóló megállapodást készít elő. A projekt 2020. június 30-ig tart, a fenntartási időszak pedig öt év.

A program keretében elnyert 1,266 millió Ft támogatás 868 fő hátrányos helyzetű álláskereső részére biztosít képzési, elhelyezkedési támogatást.

A partnerség építését az elmúlt év decemberében megnyílt Paktum Iroda segíti. Címe: Szolnok Kossuth tér 1. 3. emelet

AktuálisközfoglalkoztatásegyüttműködésSzolnoki Foglalkoztatási Paktum

Ajánljuk még