2024.06.13, Csütörtök

Átmenetileg lajtos kocsiból látják el ivóvízzel Jászkisér lakóit

mti

2017.04.01. 06:20

A helyi ellátórendszer karbantartása során mért enyhe arzén- és mangán-határérték túllépés miatt átmenetileg lajtos kocsiból látják el ivóvízzel Jászkisér lakóit.

A népegészségügyi hatáskörben eljáró kormányhivatal azt követően rendelte el az elővigyázatossági intézkedést a mintegy 5500 fős jászsági kisváros területén, hogy a helyi ivóvízkezelési technológia időszakos karbantartása során a műszaki paraméterek változása miatt a mintákban enyhe arzén- és mangán-határértéktúllépés jelentkezett.

 

A szolgáltató Tiszamenti Regionáli Vízművek Zrt. pénteken az átmeneti ivóvízellátást a lakosság tájékoztatásával és a szükséges műszaki beavatkozások megkezdésével egyidejűleg megszervezte. Az intézkedés fenntartása a hétfői újabb kontrollvizsgálatok eredményének megérkezéséig indokolt. 

 

A TRV Zrt. a település honlapján ugyancsak pénteken közzétett tájékoztatójában arról értesítette a helyieket, hogy a legfrissebb vízminták eredményei szerint Jászkiséren az ivóvíz arzéntartalma nem haladja meg a határértéket. Egy ellenőrző vízmintavizsgálat folyamatban van, ennek eredménye hétfőre várható, addig a társaság fenntartja a kormányhivatal által elrendelt átmeneti ivóvíz-szolgáltatást.
A hálózati víz fürdésre, mosogatásra és takarításra korlátozás nélkül alkalmas Jászkiséren, ahol jelenleg lajtos kocsiból, a település négy különböző pontján, minden helyszínen 2-2 órán át juthatnak hozzá fejenként 3 liternyi ivóvízadagjukhoz a helybeliek. 

AktuálisivóvízJászkisér