2024.04.27, Szombat

Egészségügyi szűrővizsgálatot támogat a Béres Gyógyszergyár

beres.hu

2017.05.12. 13:38

A Béres Gyógyszergyár 5 millió forint értékű Béres terméket adományozott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet munkatársainak együttműködésével megvalósuló erdélyi szűrőprogram támogatására. Az adományt dr. Bischof Zsolt, a Béres Gyógyszergyár szolnoki székhelyű gyárának igazgatója adta át Lippai Norbertnek, a Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet megbízott orvosigazgatójának.

Hirdetés

A Béres Részvénytársaság életében köztudottan fontos szerepe van a karitatív munkának, hazánk legnagyobb magyar magántulajdonban lévő gyógyszergyárának egyik legfontosabb erkölcsi törvénye a másokra való odafigyelés és a segítőszándék. Támogatásaik jelentős része a gyógyításhoz kötődik, kiemelkedő helyen szerepel készítményeik adományozása. A Bérest erős szálak fűzik a határon túli magyarsághoz is, az őket segítő munkájuk is folyamatos. 
 
Immár harmadik alkalommal kerül sor egészségügyi szűrésre a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat, valamint a Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet szervezésében az erdélyi Kovászna megyében. A 2017. június 12-18-a között zajló vizsgálatokat – melyek szív-és érrendszeri rizikó szűrésére, kardiológiai, neurológiai, szemészeti, bőrgyógyászati, gyermekgyógyászati vizsgálatokra, csontsűrűség mérésre, gerincferdülés és lúdtalp szűrésére és szájüregi rákszűrésre terjednek ki – a kórház 5 orvos és 12 szakasszisztens munkatársa önkéntesen végzi. 
 

„A Béres Gyógyszergyár erősen kötődik Szolnok városához és a szolnokiakhoz, hiszen 22 éve ebben a városban működik a vállalat gyártóbázisa. A Béres Csepp gyártásával indultunk, és mára több mint 100 féle saját fejlesztésű terméket állítunk itt elő. A város, a kórház és a Béres kapcsolatát a gyár alapításától kezdve a támogató együttműködés, kölcsönös segítségnyújtás, tisztelet és megbecsülés jellemzi. Vállalatunk rendszeres támogatója a városnak, a Hetényi Géza Kórháznak, és a város irántunk érzett megbecsülése is számos területen megmutatkozik: pl. a Tisza-parti sétány alapítónk nevét viseli, a város egyik legszebb parkja a Béres Csepp Park. Nagyon örülünk annak, hogy részesei lehetünk ennek a mostani nagyszerű együttműködésnek, és a város, a kórház, a gyógyszergyár összefogásával egy nagyon fontos adományt: „egészséget” vihetünk Erdély segítségre szoruló magyarjainak ”- mondta dr. Bischof Zsolt gyárigazgató.
 
„Elkötelezett gyógyítókként a legfontosabb számunkra, hogy a gyógyításában, az egészség megőrzésben segítségére tudjunk lenni az embereknek. Tapasztalataink alapján tudjuk, hogy az ilyen szeretetből fakadó, önkéntes munkára hatalmas szükség van a határon túli területeken. A rászorulók nevében is köszönetemet fejezem ki a Béres Gyógyszergyárnak, mert nagylelkű adományuk kiegészíti és kiteljesíti a mi gyógyító munkánkat” – mondta a sajtótájékoztatón Lippai Norbert, a Hetényi Géza Kórház megbízott orvosigazgatója.

AktuálisSzolnokHetényi Géza Kórház-RendelőintézetBéres Gyógyszergyáregészségügyi szűrővizsgálat