2022.01.22, Szombat

A „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” rajzpályázat megyei legjobbjait díjazták a szolnoki RepTárban.

Hirdetés

Az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottság idén is meghirdette a „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” című rajzpályázatát. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottsághoz ezévben is több száz rajz érkezett. A gyerekeknek a biztonságos közlekedést kellett bemutatniuk az állatvilág bevonásával. A legjobb, legötletesebb alkotásokat három korcsoportban bírálta el a zsűri.  A legtöbb rajz színes ceruzával, filctollal és vízfestékkel készült. Az óvodás, az általános iskolás alsó és a felső tagozatos alkotások közül 6-6 pályamű vesz részt az országos döntőn.

 

A díjátadó ünnepséget 2017. május 4-én rendezték meg a szolnoki RepTárban, ahol Szitár Ferenc rendőr ezredes, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes köszöntötte a megjelenteket.

 

Az óvodások korcsoportjában első helyezést ért el Bércesi Hanna (Jászberény, Központi Óvoda), második lett Szkupi Lili (Jászberény, Központi Óvoda), a harmadik helyezettnek járó díjat pedig Burka Vanessa Leila (Kunszentmárton, Szent Anna Katolikus Óvoda) vehette át.

Az alsó tagozatos általános iskolások között a zsűri Gonda Viktória (Kunhegyes, Református Általános Iskola és Óvoda) munkáját ítélte a legjobbnak, a második helyezett pedig Nagy Janka Daniella (Kunhegyes, Református Általános Iskola és Óvoda) lett. A harmadik helyezettnek járó díjat Nagy Aranka (Törökszentmiklós, Bethlen Gábor Református Iskola) vehette át.

A felső tagozatos kategória első helyezettje Apostol Inez (Kunhegyes, Református Általános Iskola és Óvoda), második helyezettje pedig Mága Adrián (Fegyvernek, Orczy Anna Általános Iskola tanulója) lett. A harmadik helyen Balla Réka (Szolnok, Szandaszőlősi Általános Iskola és AMI diákja) végzett.

A helyezettek egy-egy oklevelet és ajándékcsomagot vehetettek át, amelyek kerékpáros felszereléseket, láthatóságot elősegítő eszközöket, valamint rajzeszközöket tartalmaztak. Az aranyérmesek egy – egy rollerral gazdagodhattak. A gyermekek megtekinthették a szolnoki RepTár állandó kiállítását.

A díjátadón bemutatkozott új „munkatársunk”, a kis baleset-megelőzési robot is, akinek nevére a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balestmegelőzési Bizottság várja a javaslatokat.

AktuálisJász-Nagykun-Szolnok megyeRepTár Szolnoki RepülőmúzeumBiztonságos közlekedés gyermekszemmel