2024.03.29, Péntek

Balázs Péter- Gondolatok az idei évad után

Szigligeti Színház

2017.06.24. 08:44

"Büszke lehetek arra, amit elértünk, de soha sem lehetek elégedett azzal, amit elértünk." Balázs Péter Igazgató úr gondolatait osztjuk meg Önökkel, az idei évad tapasztalatairól és a következő évad bemutatóiról.

Hirdetés

"Sűrű év van a hátunk mögött, sok-sok bemutatóval és százezer nézővel, amit ezúton is hálásan köszönök a szolnoki közönségnek, a szolnoki Barátaimnak. (Talán nem sértő, ha így 10 év után a barát szót használom.) 10 év elég volt arra, hogy megismerjem, mely előadásokra ülnek be a legszívesebben, az évad mely részében örülnek, ha mosolyt csalunk az arcukra, és mikor vágynak arra, hogy mélyen szántó gondolatokat bontsunk ki a teátrum deszkáin. Így volt ez az idei évadban is, amikor, együtt nosztalgiáztunk régi olasz slágerekre az Anconai szerelmesekkel, Nemcsák Károly vezetésével, együtt borzongtunk Barabás Botond Vidám kísérteteivel, történelmet idéztünk Molnár Nikolett hősies alakításával, mint Szent Johanna, közösen dúdoltuk Kertész Marcella Elizájával, hogy „ma éjjel táncolnék…”, majd zsebkendőnket csavargatva könnyeztük meg, a Kőszívű ember fiait, és feleségét, Gombos Juditot. Az évad végén pedig a hasunkat fogtuk a nevetéstől, már-már az orrunkban érezve, a szekrényben „illatozó” a Naftalin szagát.


Az új szezonban, új és nagy kihívásokkal néz szembe, a Szolnoki Szigligeti Színház.
Szokásunkhoz híven vidáman indítjuk az évadot, a Janika című vígjátékkal, melyben a címszerepet Kertész Marcella játssza majd. A következő bemutatónk sem szűkölködik humorban, viszont bővelkedik zenében és táncban is.

Fekete Pétert, a balszerencsés főszereplőt, Szente Vajk formálja meg nálunk a jövő évadban, aki a Hello, Dolly! rendezése után, most színészként is bizonyíthat Szolnokon, ebben a mindig nagy sikerrel játszott operettben.

Ahogy közeledik a tél, és lehullanak a már megsárgult falevelek, úgy mi is komolyabb hangvételre váltunk, Dürenmatt: – egyik legnagyobb sikerű - Fizikusok című drámájával, Kautzky Armanddal a főszerepben.

Cigaretta keringő, Gyere, csókolj meg szaporán, Tündérkirálynő, légy a párom… Ismerős címek? Az adventi, ünnepi hangulatban egy örökzöld, emberközeli, bájos operettel kedveskedünk Önöknek, melyet jómagam rendezek. Huszka Jenő és Martos Ferenc Lili bárónőjének címszerepében pedig a közönség a szolnoki Lőrincz Juditnak tapsolhat újra. 

A sok-sok vidámság, tánc, zene és ünnepek után ismét komolyabb vizekre evezünk majd, méghozzá Shakespeare Macbethjével, Barabás Botonddal a főszerepben.

És végül, de nem utolsó sorban, a klasszikusok után, egy igazán friss, igazán mai, igazán aktuális darab a Csoportterápia kerül bemutatásra a szolnoki színpadon, a musical írójának, Szente Vajknak a rendezésében.

Na, mit gondolnak? Megéri? Szerintem igen. Ha Önök is így érzik, akkor találkozzunk szeptemberben a nézőtéren. Mert tudják én mit gondolok?
A Szigligeti Színház, a szerető és kritikus közönsége nélkül csak hervadozna, de velük együtt virágzik, mint az üde júniusi nyár."
Balázs Péter

AktuálisSzolnokBalázs PéterSzigligeti Színház