2024.03.29, Péntek

Ma rajtol a Tour de Hongrie, a hétvégén érinti Jász-Nagykun-Szolnok megyét

mti, tourdehongrie.hu

2017.06.27. 11:28

A keddi, szombathelyi prológgal megkezdődik a 38. Tour de Hongrie kerékpáros körverseny.

Hirdetés

Az időfutam rajtjától a vasárnapi budapesti befutóig 751 kilométer vár majd a mezőnyre, a húsz csapat mintegy 120 versenyzője öt földrészről, több mint 30 országból érkezik. A 2.2-es kategóriájú viadal - amelyen világranglistapontokért küzdenek a résztvevők - szerepel a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) Europe Tour-sorozatában.

A prológ egyik legnagyobb esélyese a pályaversenyző Szalontay Sándor, aki tavaly a leggyorsabbnak bizonyult az egykilométeres távon, így magára ölthette az egyéni összetett éllovasának járó sárga trikót. A Dr. Bátorfi Agria-KTK színeiben induló Szalontay célja az, hogy megjavítsa tavalyi, 1:05.31 perces idejét.

Az összetettben leginkább esélyes magyar kerekes, Lovassy Krisztián felkészülését kezdődő tüdőgyulladás nehezítette az elmúlt héten, ám így is győzött vasárnap az ibrányi országúti ob-n. A Team Differdange Losch versenyzőjének a Tour de Hongrie a főversenye az idényben, de csapattársa, a 2015-ben összetett győztes luxemburgi Tom Thill is harcban lehet a végső sikerért.

 

A program:
    ----------
kedd - prológ, egyéni időfutam, Szombathely, 1 km
szerda - 1. szakasz, Keszthely-Zalaegerszeg, 145 km 
csütörtök - 2. szakasz, Velence-Siófok, 138 km
péntek - 3. szakasz, Paks-Cegléd, 178 km
szombat - 4. szakasz, Karcag-Miskolc, 177 km
vasárnap - 5. szakasz, Jászberény-Budapest, 112 km

 

 

AktuálisJászberényKarcagTour de Hongriekerékpáros körverseny