2018.06.22, Péntek

Hirdetés

Őrületes retró hangulatot ígér Kisújszállás új nyári fesztiválja
Kép: kisujszallas.hu

Őrületes retró hangulatot ígér Kisújszállás új nyári fesztiválja

eletforma.hu

2017.06.19. 09:23

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kisújszállás is felzárkózott a hazai fürdővárosok sorába, hiszen a 2017. július 28-29-én megrendezésre kerülő Kumánia Retró Fesztivál turisztikai, koncert és zenei programjaik igazi kikapcsolódást ígérnek majd a nyárra.

Hirdetés

“Te kis hamis, hol itt az ibolya?” … folytatná a dallamok sorát egy régi-régi sláger! És, ha szerencsénk van, akár ez is felcsendülhet július 28-29-én a Kumánia Retró Fesztiválon, ahol fellép Korda György és Balázs Klári, a Pa-Dö-Dő, a Kozmix, Ed Philips and the Memphis Patrol, a Máté Péter Emlékzenekar és a Party Art’sOK.

A Strandok éjszakájához kapcsolódóan a fesztivál ideje alatt éjszakai fürdőzéssel, kézművesek utcájával, a Magyar Posta utazó kiállításával, fürdőtörténeti bemutatóval, és izgalmas sportolási lehetőségekkel várják a Kumániába érkezőket.

Kisújszálláson arra szövetkeztek a helyi turisztikai szakemberek első szakmai napjukon, hogy a kun településre csábítsák a hazai és a külföldi vendégeket. Az újtratelepítésének 300. évfordulóját ünneplő hangulatos kis mezőváros zegzugos utcáival, tölgyesével, 48-49 fokos termálvizével igazi kikapcsolódást ígér mindenkinek. Ezért gondoltak arra, hogy újdonságokkal, kiváló programokkal gazdagítják a kínálatot.

Az egyik ötletgazda, Dr. Kovács Tibor turizmusért és városmarketingért felelős alpolgármester elmondta, hogy folyamatos együttműködésre törekszik a város vezetése a turizmusban érdekelt szervezetekkel, vállalkozásokkal. Tatár Zoltán városfejlesztésért felelős alpolgármester pedig a már beadott fejlesztésekről, pályázatokról, kezdeményezésekről számolt be.

Az idei infrastrukturális és szolgáltatói fejlesztésekről beszélt a házigazda szerepét betöltő Kumánia Gyógyfürdő Kft. ügyvezetője. Zámbori Péter külön is fontosnak tartotta a kemping és ifjúsági szálló bővítését. Tájékoztatójában azt is elmondta, jogy június 15-étől új helyen, a Kumánia területén várja a látogatókat a városi Tourinform Iroda.

 

Forrás: eletforma.hu

fesztiválKisújszállásKumánia Kisújszállási Gyógy- és StrandfürdőKumánia Retró Fesztivál2017 nyár