2024.04.27, Szombat

Tiszafüreden is átadták a felújított kormányhivatali épületet

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

2017.08.31. 09:01

A tiszafüredi Foglalkoztatási Osztályt is birtokba vehették az ügyfelek.

Hirdetés

 

A területi közigazgatás átalakítása során célként fogalmazódott meg a kormányhivatalok takarékos és hatékony működésének megteremtése. Az elmúlt években pályázati segítséggel 617 millió Ft támogatás révén hat épület energiahatékonysági fejlesztése fejeződött be. Ebben az új európai uniós ciklusban újabb források állnak rendelkezésre. A megyei kormányhivatal 1,2 milliárd forintos támogatásból a megye 5 településének 10 helyszínén végezhet el energiahatékonysági fejlesztést.

A Kormányhivatali projektben szereplő 10 ingatlan esetében, - a négy szolnoki, két törökszentmiklósi, két jászberényi, valamint egy kunszentmártoni és egy tiszafüredi épületen - teljes homlokzati és tetőtér hőszigetelést, homlokzati nyílászárócserét, fűtéskorszerűsítést és elektromos korszerűsítést végeznek el, valamint az épületekre majd nyolcszáz napelemet szerelnek föl a szakemberek. A beruházások hozzájárulnak a jelentősebb közhasználatú épületek energiatakarékosságához, az energiafelhasználás racionalizálásához, a megújuló energiafelhasználás fokozásához, amely nagymértékben csökkenti a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal energiaköltségét - tájékoztatta az ünnepség résztvevőit Csikós Sándor főosztályvezető-helyettes.

Kovács Sándor a megyei közgyűlés elnöke arról beszélt, hogy hét éve fejlődik az állami közigazgatás rendszere. Ennek a korszerűsítési folyamatnak a célja az ügyfélcentrikus közigazgatás kialakítása. A tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre több az elégedett ügyfél, amiért érdemes tovább folytatni ezt a megkezdett korszerűsítést.

Dr. Kállai Mária kormánymegbízott köszöntőjében elmondta: A mai napon a projektnek ismét lezárult egy fejezete, hiszen itt Tiszafüreden is átadhatjuk a Foglalkoztatási Osztály munkatársainak, valamint az ügyfeleknek a korszerűsített épületet. Az energiahatékonysági fejlesztés majdnem 36 millió forintból valósult meg. Az energiafogyasztás költsége a felújítás előtt éves viszonylatban 1,1 millió forint volt, ezt követően pedig ez az összeg nem éri majd el az 500 ezer forintot. Ennek tükrében majd 690 ezer forint éves megtakarítással számolunk. A számok magukért beszélnek - mondta a megyei kormánymegbízott.

Újvári Imre polgármester örömét fejezte ki, hogy a Tisza-tó melletti település egy jelentős beruházással gyarapodott, melynek eredményeként a város arculata is tovább javult. Elmondta, a fejlődés nem áll meg Tiszafüreden, hiszen hamarosan egy 200 millió forintos fejlesztés veszi kezdetét.

AktuálisTiszafüredenergetikai korszerűsítésJász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal