2024.04.16, Kedd
Jász-Nagykun-Szolnok megye is bekapcsolódott a Disaster ADR akcióba

Jász-Nagykun-Szolnok megye is bekapcsolódott a Disaster ADR akcióba

jasz.katasztrofavedelem.hu

2017.10.03. 14:40

Az országos közúti ellenőrzési akció három napon keresztül, szeptember 26. és 28. között zajlott, Szolnok megyében négy helyszínen vizsgálták a járműveket, a 33-as és a 31-es úton, valamint a 4-es főút két szakaszán.

Hirdetés

Klemann László tű. alezredes, megyei iparbiztonsági felügyelő arról adott tájékoztatást, hogy összesen 278 járművet vizsgáltak át a kollégák a három nap során, ezek közül 31 szállított veszélyes árut. Az ellenőrzés ismét megerősítette a korábbi tapasztalatokat, mely szerint a megye közútjain áthaladó veszélyes áruszállítmányok biztonságosak, a fuvarozók betartják az előírásokat. A katasztrófavédelem hatósági munkatársai mindössze négy olyan esetet tártak fel, amikor hiányosságot észleltek, jellemzően a tűzoltókészülékek hiánya okozott gondot.

Az idei második nagyszabású, országos ellenőrzés-sorozat során 137 helyszínen összesen 3853 járművet vizsgáltak meg, tíz százalékuknál tártak fel valamilyen hibát, vagy hiányosságot.

A legtöbb hiba a fuvarokmányok nem megfelelő vezetése mellett a rakományrögzítéssel, valamint a tűzoltókészülékekkel voltak kapcsolatosak. Problémát továbbá a járművek, a küldeménydarabok nem szabályos jelölése, bárcázása, valamint a járművezetők oktatási bizonyítványának hiánya jelentett. Nemcsak a katasztrófavédelmi ellenőrzések bizonyultak eredményesnek, hanem a társhatóságoké is, együttesen 352 esetben intézkedtek. Számos esetben találkoztak a pihenőidők be nem tartása miatti szabálytalansággal, illetve egyéb hiányosságokat, közlekedési szabálysértéseket állapítottak meg.

AktuálisKatasztrófavédelemJász-Nagykun-Szolnok megyeDisaster ADR akcióországos közúti ellenőrzés