2019.09.22, Vasárnap

Katasztrófavédelem

Hétfőtől háromnapos tűzvédelmi konzultációt tart a katasztrófavédelem

2017.09.17

Aktuális

Tűzvédelmi nyílt napot tart hétfőn, kedden és szerdán az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A konzultációk a megyei kirendeltségeken lesznek elérhetőek.

Szolnokon szolgálnak az ország legjobb tűzoltói!

2017.09.01

Aktuális

A szolnoki hivatásosok győzelmével ért véget a XI. Országos Tűzoltószakmai Vetélkedő. Az augusztus 28-30. között Veszprém megyében megtartott XI. Országos Tűzoltószakmai Vetélkedőn összesen kétszáz tűzoltó vett részt.

Akcióba lendült a szolnoki helikopterbázis két helikoptere

2017.08.04

Aktuális

A Magyar Honvédség helikopterei péntek hajnalban felszálltak, hogy részt vegyenek Nagyiván térségében keletkezett tűz oltásában.

Ergométeres bajnokságot szerveztek tűzoltóknak Szolnokon

2017.03.08

Helyi hírek

Ezer métert kellett leküzdeniük azoknak az evezősöknek, akik neveztek a IX. Katasztrófavédelmi Ergométeres Országos Bajnokságra az első márciusi hétvégén. A verseny immár hagyományos helyszínére, a szolnoki tűzoltóság sportcsarnokába érkezők közül azok is elfáradtak, akik csak nézték az „evezősök” erőfeszítéseit. 

Felszerelések átadásával egybekötött konferenciát tartottak Jászberényben

2016.12.30

Aktuális

Az Önkéntes Tűzoltó Egyesületek Konferenciáján a párbeszéd minőségének javulásáról Matuska Zoltán tű. ezredes, igazgató beszélt a jászberényi kirendeltségen. A megyében működő önkéntes tűzoltó egyesületek munkájának értékelése után több mint 12 millió forint értékű pályázati nyeremény talált gazdára.

Így is lehet életet menteni!

2016.10.13

Aktuális

Október második szerdája a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapja, amelyen több mint másfél évtizede szervez véradást a katasztrófavédelem. Idén a megyében ötvennyolcan jelentek meg a véradáson.

A pirotechnikai termékek veszélyeire figyelmeztet a rendőrség, a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat

2018.12.30

Aktuális

Tavaly tizenöten szenvedtek pirotechnikai eszközöktől baleseteket, sokszor előfordult, hogy gyermekek vagy kiskorúak voltak az áldozatok.

Fényezőüzem gyulladt ki Szolnokon

2016.12.05

Aktuális

Kigyulladt egy autófényező üzem Szolnok külterületén hétfőn, távolabb a közúttól. Senki nem sérült meg, de az épület és a berendezési tárgyak hatalmas kárt szenvedtek. Szolnoki, jászberényi és ceglédi hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat.

Vacak és barátai, avagy ifjúsági verseny Szolnokon...

2016.04.11

Helyi hírek

A Pálfy – Vízügyi Szakközépiskola csapata vitte el a pálmát a középiskolások között, a rákócziújfalusi Hermann Ottó Általános Iskola pedig a kicsik között bizonyult a legjobbnak a katasztrófavédelmi ifjúsági verseny szolnoki kirendeltségi fordulóján.

Még nem késő ellenőriztetni fűtőeszközét!

2017.09.16

Országos hírek

Már csak egy hónap és itt a fűtési szezon. A katasztrófavédelem közleményben tájékoztatja az állampolgárokat a megfelelő óvintézkedésekről.

Idén Jászberénybe került a Tűzkakas vándorkupája

2017.08.07

Kitekintő

A hétvégén játszották a XXII. Tűzkakas Országos Tűzoltó Strandfoci Bajnokság döntő mérkőzéseit a paksi ürgemezei strandon. A vándorkupát végül a Jászberény Öregfiúk csapata nyerte el.

Tiszavárkonyi és jászberényi diákok képviselik a megyét

2017.04.15

Aktuális

Április 12-én ismét megtelt a Tiszaligeti Turisztikai és Szabadidő Központ, ahol tíz diákcsapat mérte össze katasztrófavédelmi ismereteit, elméleti és gyakorlati szinten.

Tűzgyújtási tilalmat rendeltek el az erdőkben

2017.03.04

Aktuális

A tilalom 2017. március 3-tól visszavonásig érvényes.

Óvatosan a tűzzel!

2016.10.28

Aktuális

Mindenszentek idején és az azt követő Halottak napján általános szokás, hogy gyertyát gyújtunk azokért, akik már nem lehetnek velünk. Sokan nemcsak a temetőkben, hanem otthon is gyertyagyújtással emlékeznek meg, emellett egyre jobban terjed a halloweeni töklámpás készítése is. Sajnos nem telik el év anélkül, hogy a tűzoltókat ne riasztanák temetőtüzekhez, vagy olyan lakástűzhöz, amelyet kegyeleti gyertya okozott.

Előzzük meg a kéménytüzet!

2016.10.05

Országos hírek

A kéménytüzek megelőzésére szólítja fel a lakosságot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF), miután csak az elmúlt héten huszonegyszer riasztották ilyen esethez a tűzoltókat.

A pónilónak nem lett baja

2017.01.05

Helyi hírek

Árokba fordult egy utánfutós autó Karcagnál. A jármű egy lovat szállított.

Hatalmas lángok csaptak fel, égett az úttestre kifolyt étolaj

2016.11.23

Helyi hírek

Étolajat szállító kamion rakománya gyulladt ki tegnap kora reggel Tiszaföldvár és Martfű között. A 442-es út érintett szakaszára több tonna étolaj folyt ki, az úttest hosszú időre járhatatlanná vált.