2024.04.19, Péntek

Cserkeszőlőn 37 éves szennyvíztelep újul meg

magyarepitok.hu

2017.11.25. 11:00

Nettó 4,6 milliárd forintból fejlesztik Solt, Cserkeszőlő, Heves és Tiszabő csatornahálózatát és szennyvíztisztító telepét – derült ki az uniós közbeszerzések honlapjáról. A Nemzeti Fejlesztési Programiroda által kiírt beruházást az A-Híd Zrt., Híd Zrt., G-Híd Zrt. alkotta konzorcium kivitelezi.

Hirdetés

 

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszabőn 411 háztartást kötnek be a csatornahálózatra, emellett fejlesztik a település szennyvíztisztító telepét. Szintén ebben a megyében rekonstruálják Cserkeszőlő 37 évvel ezelőtt létesített szennyvíztisztító telepét.

A Bács-Kiskun megyei Solt szennyvíztisztító telepét is korszerűsítik, jelentősen csökkentve a környezetszennyezést és fokozva a Sort-Harta ívóvízbázis védelmét. A Duna partján fekvő településen egy 2,8 kilométeres tisztított szennyvíz kivezetés is kiépül.

A Heves megye déli részén fekvő Heves településen szintén a szennyvíztisztítót fejlesztik, melynek ezáltal napi 1400 köbméterre nő a kapacitása.

 

A tenderre további három ajánlat érkezett: a Strabag Építőipari Zrt., a Magyar Vakond Kft., illetve a SADE Magyarország Kft. és a Veolia Water Magyarország Zrt. konzorciuma pályázott.

AktuáliscsatornahálózatTiszabőCserkeszőlőszennyvíztisztító telep