2024.04.19, Péntek

Sértetti tanúvallomásokkal zárult a karcagi álbróker perének idei tárgyalássorozata

mti

2017.12.22. 12:12

Dobrai Sándorné ügyének tárgyalása 2018. január közepén folytatódik a Szolnoki Törvényszéken.

Hirdetés

Kárvallottak tettek tanúvallomást a karcagi álbróker, Dobrai Sándorné perének idei utolsó, csütörtöki tárgyalási napján a Szolnoki Törvényszéken. A csütörtökre beidézettekkel együtt a november 6-án kezdődött büntetőügyben eddig húsz tanút hallgatott meg Nádor Zoltán tanácsa.

A per kezdetén kapott tájékoztatás szerint a médiában Bróker Marcsinak elnevezett asszony jogosulatlan pénzügyi tevékenysége miatt több mint 200 tanú kihallgatása várható.         

A Kun-Mediátor Kft. 64 éves cégvezetőjével szemben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség 2017. június 9-én 767 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás, továbbá jogosulatlan pénzügyi tevékenység, 2 rendbeli sikkasztás és számvitel rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat. 

A vádirat szerint a nő a budapesti székhelyű Kun-Mediátor Kft. képviselőjeként az ügyfeleit tévedésbe ejtve a cég 15 éves működése alatt összesen 12 milliárd forintot meghaladó kárt okozott.     

Az eddigi tanúvallomások megerősítették, hogy az eredetileg utazásszervezésre és valutaváltásra alapított Kun-Mediátor Kft. engedély nélkül végzett befektetői pénzügyi tevékenysége a magas kamat ígéretében éveken keresztül olajozottan működött. A szóbeszéddel terjedt ingyen reklám ügyfelek sorát hozta el a cége alapítása előtt az OTP karcagi fiókjánál dolgozó Dobrai Sándornéhoz. A vádirat szerint az emberektől átvett pénzeket a karcagi asszony nem helyezte el a pénzintézeteknél, azaz nem fektette be, hanem részben családja életvitelének költségeire, részben a sértettek egy körének kifizetésére költötte. A cég az irodáit idén áprilisban bezárta, az összeadódó kárösszeget sem a kft. vagyona, sem a vádlottól lefoglalt érték nem fedezi. Az eddig vallottak többsége nem is reméli kárának megtérülését. A vádlott eddig nem tett vallomást. A váddal kapcsolatban a per nyitónapján tett észrevételében viszont kifogásolta a nyomozóhatóság munkáját: véleménye szerint nem az igazság kiderítése volt a céljuk, hanem az, hogy minél hamarabb lezárják az ügyet. Szavai szerint ő csupán a napi tevékenységét végezte, próbált minél több és minél nyereségesebb tranzakciót végrehajtani, teljesíteni a cég által vállalt kötelezettségeket.    

AktuálisKarcagKun-Mediátor Kft.Bróker Marcsi