2024.03.28, Csütörtök

Sikeres évet zártak a szolnoki atléták

Szolnok TV

2017.12.09. 13:00

A Szolnoki Sportiskola és a MÁV SE versenyzői értékelték a 2017-es esztendőt. Magyar, Európa és világbajnokok a dicsőséglistán.

Hirdetés

A közelmúlt egyik legsikeresebb évén vannak túl a szolnoki atléták. Legyen szó hazai versenyekről vagy éppen Európa illetve Világbajnokságról, a Tisza-parti sportolók kitettek magukért. 

„Éppen most írtam össze, készülve az évzáróra, minden név mellett rövidítve legalább 4-6- centis felsorolás, ami legalább 4-5-6 országos dobogós helyezést jelent. Ezt nem tudom fejből felsorolni mert igen hosszadalmas lenne.” – mondta Ecseki Tibor vezetőedző. 

Hatan voltak válogatottak idén, közülük kiemelkedik R. Tóth Norbert korosztályos Európa-bajnoki címe, amit ráadásul országos csúccsal ért el. Norbert az idei évet kezdte Szolnokon, azt mondta: bejött a váltás. 

„Én tíz évig Törökszentmiklóson atletizáltam és idén január 1-től igazoltam át Szolnokra, a körülmények itt adottak és, ahogy várható a jövőben is az lesz a fejlesztések tekintetében, országos szinten is jó lehetőségek lesznek.” - mondta R. Tóth Norbert. 

Kiemelkedően teljesített az egyesület szervátültetett sportolója Velkey Ádám is. A transzplantáltak világjátékán 100 és 200 méteren is aranyérmet szerzett utóbbiban ráadásul világcsúccsal lett bajnok illetve súlylökésben is a dobogó legfelső fokára állhatott. 

„Negyedik éve dolgozunk együtt, elértük azt a szintet, hogy Sipiékkel együtt tud edzeni, az orvosi háttér biztosított. Budapesten minden hónapban kivizsgáláson vesz részt, laboreredményeket kapunk és ezeket figyelembe véve adagoljuk neki a terhelést vagy éppen veszünk el belőle.” – mondta Ecseki Dániel edző. 

Sipos János 60 méteren magyar bajnoki címet szerzett, de az idei esztendő nem feltétlenül úgy alakult, ahogyan azt eltervezte. Egy makacs sérülés is hátrálta, így nem tudta a maximumot hozni. 

„Mindenféleképp az volt nekem a cél, hogy címet védjek és EB-re kijussak. Mind a kettő megvolt, de sajnos az EB-n nem a vártat hoztam, de idő szempontjából megközelítettem azt, egyéni csúcsot ott nem futottam, de tanultam belőle, mint minden versenyből.” – mondta Sipos János. 

Örömteli, hogy az atlétika újra népszerű Szolnokon. Elindult a kölyök atlétika program, melyben iskolák vesznek részt, erre építkezik a Spoprt XXI, majd pedig jönnek az egyesületi korcsoportok. A cél az, hogy minél többen válasszák a sportok királynőjét, ebben pedig nagy segítség lesz a Véső úti fejlesztés is. A munkálatok már megkezdődtek, melynek végén egy európai szintű atlétikai centrum várja majd a sportolóókat. A következő évzáró, már valószínűleg a modern futófolyosón tartják.

AktuálisSzolnokatlétikaSzolnoki Sportiskola