2024.04.18, Csütörtök

Új arculatot kap Jászkisér központja

szoljon.hu

2018.01.05. 16:00

Alapvetően új arculatot kaphat a fejlesztést követően a kisváros központja. A beruházás részeként nem csak a zöld felületek megújítására lesz lehetőség.

Hirdetés

A „zöld város” program keretében újulhat meg a közeljövőben Jászkisér főtere. Lukács István polgármester szoljon.hu érdeklődésére elmondta, hogy az önkormányzat múlt tavasszal benyújtott pályázatát támogatták, így lehetőségük nyílik a fejlesztés megvalósítására.

Új térbútorokat helyeznek ki, megújítják a parkot, illetve parkolókat is kialakítanak. A parkolók mellett pedig elektromos üzemű autók töltésére alkalmas helyet is kialakítanak.

Az önkormányzathoz nemrégiben megérkezett tájékoztatás alapján az elhatározott célok megvalósítására összességében százharminchat­millió forint támogatást nyert el Jászkisér. Pozitívan bírálták el a helyi ipari park kialakítását célzó támogatási igényt is.

Száznyolcvannyolcmillió forintos támogatással valósulhat meg a város határában a fejlesztés. A beruházás keretében az ipari üzemek létrehozásához elengedhetetlen infrastruktúrát építik ki rövidesen.

 

AktuálisJászkisérZöld város program