2024.04.18, Csütörtök

A Szolnokon és a megyében is jelentős útfelújítások kezdődnek

2018.02.21. 16:33

A kormány célja, hogy az elkövetkező néhány év alatt valamennyi autópálya kiérjen az országhatárra, a megyei jogú városokat pedig gyorsforgalmi utakkal kössék össze a sztrádákkal – jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján dr. Kállai Mária kormánymegbízott és Szalay Ferenc polgármester.

Hirdetés

A sajtótájékoztató helyszíne a város nyugati kapujának számító abonyi csomópont utáni szakasz volt, majd a szintén felújítás előtt álló, a 4-es út Tószegi úti csomópontjától a Szent István hídig terjedő 4 km-es szakaszt is felkeresték a sajtó képviselőivel. Ma már a XIX. században alapvető elvárás a települések közúton való jó megközelíthetősége, éppen ezért a kormány támogatja azon útfejlesztéseket, felújításokat is, amelyek egy régió, egy város gazdaságát erősítik – hangsúlyozták.

Szolnok számára is létkérdés a megfelelő színvonalú úthálózat. Nemcsak gazdasági szempontból, hanem az azon közlekedők biztonsága miatt is, hiszen az útborulati hibák a bosszúságon túl balesetet is okozhatnak.

Az elkövetkező időszakban a megyeszékhely környékén nyolc helyszínen kezdődnek meg útburkolati felújítási munkálatok. A fejlesztések tisztán hazai, költségvetési forrásból történnek – mondta Szalay Ferenc. Dr. Kállai Mária hozzátette, hogy a felújítások a megye egészét érintik, hiszen a következő hónapokban összesen 24 helyszínen indulnak a munkálatok,

A sajtótájékoztatón jelen volt Vántsa Zoltán, a Magyar Közút megyei igazgatója, aki ismertette a beruházások költségeit is: a hétfőn megtekintett két helyszín, a 32-es út 3,3 km hosszú szakaszának becsült költsége 200 millió forint, míg a 4-es út 4 km-es szakaszának becsült felújítási költsége 340 millió forint. A két szakaszon a munkálatok várhatóan a tavasszal kezdődnek, s a tervek szerint a nyári időszakra elkészülnek.

AktuálisSzolnokgyorsforgalmi útútfelújításokautópálya