2018.05.20, Vasárnap

Hirdetés

Első szakmai fórumukat tartották a martfűiek

Első szakmai fórumukat tartották a martfűiek

martfu.hu

2018.02.09. 10:30

A Martfű Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 382,59 millió forintos támogatást kapott, melyből képzések, foglalkoztatást ösztönző és társadalmi együttműködést támogató programok valósulnak meg.

Hirdetés

A pályázat keretében az első szakmai fórum megrendezésére január 23-án, Martfű Város Önkormányzatának épületében került sor.

A szakmai fórum nyilvános volt a munkáltatók számára, ezen felül a már csatlakozott tagok is meghívást kaptak.

Dr. Papp Antal polgármester úr köszöntője után Gogolák Zoltán moderátor vezetésével kerekasztal beszélgetés kezdődött, melynek témája olyan a főtevékenységtől eltérő területek meghatározása volt, amelyekkel a vállalkozások képzések igénybevételével javítani tudnak versenyképességükön. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Szolnoki Járási Hivatalának vezetői és munkatársai igyekeztek minden felmerülő kérdésre választ adni.

 

A megbeszélés második részében a munkáltatók munkavállalókkal szembeni igényeinek összesítése és összehangolása valamint a képzettségi szintek és készségek meghatározása volt a fő téma, a felzárkóztató és szakmai képzések tervezését segítve.

A fórum során több ötlet és javaslat is elhangzott, amelyre a jövőben építeni tudunk a pályázat során, illetve hamarosan nyilvános lesz egy képzési jegyzék is.

Dr. Molnár György, Projekt koordinátor

Martfűfoglalkoztatási paktum