2024.04.25, Csütörtök

Megajándékozta a határ őrzőit Szolnok városa

honvedelem.hu

2018.02.20. 08:00

Sporteszközöket ajándékozott a hazánk déli határán szolgálatot teljesítő katonáknak Szolnok önkormányzata.

Hirdetés

Az edzőtermek hasznos kiegészítőit február 16-án, pénteken vette át jelképesen Csillak Roland alezredes, a mélykúti határszakaszon szolgáló, Szolnokról érkezett század parancsnoka Szalay Ferenc polgármestertől és dr. Kállai Máriától, Jász-Nagykun-Szolnok megye kormánymegbízottjától.

Több százezer forint értékű edzőtermi felszereléssel lepte meg a testnevelő tanári végzettségű Szalay Ferenc a Mélykúton szolgálatot teljesítő katonákat. Szolnok polgármestere és dr. Kállai Mária kormánymegbízott személyesen is megköszönték azt az áldozatos, felelősségteljes munkát, amellyel az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék (MH AIAK) tagjai részt vállalnak a migrációs válsághelyzet kezelésében, hazánk és Európa biztonságának megóvásában.

„Köszönettel és elismeréssel tartozunk a katonáknak mindazért az elkötelezett szolgálatért és teljesítményért, amelyet az elmúlt időszakban nyújtottak. Amióta a rendőrökkel együttműködve megkezdték a Közös Akarat elnevezésű műveletet Magyarország déli határai mentén, a töredékére csökkent az ország területére illegálisan belépő migránsok száma” – hangsúlyozta a polgármester.

 

 

Dr. Kállai Máriát és Szalay Ferencet a határra elkísérte dr. Koller József dandártábornok, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnoka is. Először a kelebiai bázisra látogattak, ahol a vendégeket dr. Lippai Péter ezredes, az MH AIAK jelenlegi parancsnoka tájékoztatta a határszakaszon szolgálatot teljesítő katonák feladatairól, majd megtekintették az egyik alegység elhelyezési körletét.

A Kelebiától Tompáig tartó határszakasz bejárását követően a vendégek Mélykútra, az MH AIAK 8. századának a szálláshelyére látogattak, s átadták Csillak Roland alezredesnek, a század parancsnokának a város ajándékát.

Szalay Ferenc polgármester elárulta: látogatásukat szándékosan időzítették február közepére. Jelenleg ugyanis több mint százhetven szolnoki katona teljesít szolgálatot ezen a határszakaszon.

 

AktuálisSzolnokajándékSporteszközkatonákmélykúti határszakasz