2018.06.25, Hétfő

Hirdetés

Átadták a Thyssenkrupp 33 milliárd forintos beruházását Jászfényszarun
fotók: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Átadták a Thyssenkrupp 33 milliárd forintos beruházását Jászfényszarun

magyarepitok.hu

2018.03.02. 12:18

A Grabarics Kft. kivitelezésében épült fel a mintegy 31 ezer négyzetméteres autóipari gyár, ahol okos kormányrendszerek előállítása indul el.

Hirdetés

Elkészült a Thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft. zöldmezős, 33,5 milliárd forintos beruházással megvalósult új gyára Jászfényszarun. A német anyavállalat magyarországi leánycége a gyárban a Budapesten fejlesztett kormányrendszerek, valamint hengerfejbe integrált vezérműtengelyek gyártását kezdi meg.

A képre kattintva galéria nyílik!

A 31.700 négyzetméteres üzem generáltervezője a Tecton Kft., kivitelezője pedig a Grabarics Kft. volt. Az átadó ünnepségen részt vett Orbán Viktor miniszterelnök, aki elmondta, hogy a kormány több mint 10,5 milliárd forintos támogatást nyújtott a fejlesztéshez, amely mintegy 500 új munkahelyet teremt a telephelyen 2019-ig.

A képre kattintva galéria nyílik!

Győriné Dr. Czeglédi Márta, Jászfényszaru polgármestere kiemelte, nagyon büszke, hogy Jászfényszaru adhat otthont 2017 legnagyobb zöldmezős beruházásának. Az átadón beszédet mondott Marc de Bastos Eckstein ügyvezető igazgató, Karsten Kroos, a thyssenkrupp üzleti területi vezetője és Pócs János, a Jászság országgyűlési képviselője is.

A Thyssenkrupp AG világszerte közel 80 országban 156 ezer munkavállalót foglalkoztat, a vállalat Magyarországon 1999 óta van jelen, telephelyei Budapesten, Debrecenben, Győrben és Jászfényszarun találhatók.

Galéria

Jászfényszaruautóiparzöldmezős beruházásüzemépítésGrabarics Kft.