2024.04.24, Szerda

„Családjaink egészségéért!” mottóval, tizenharmadik alkalommal rendezték meg a Szolnoki Iskolai Védőnők Egyesületének szervezésében a Korosztályos Egészségnevelési Verseny városi döntőjét.

Hirdetés

A rendezvényen, melynek hagyományosan a szolnoki Kodály általános iskola adott otthont, dr. Kállai Mária kormánymegbízott és dr. Bene Ildikó országgyűlési képviselő köszöntötte a résztvevőket.

Az egészségnevelési versenyt most is az iskolavédőnők összehangolt munkája előzte meg és kísérte végig. A verseny mottójának megfelelően a szervezők arra törekedtek, a gyerekeken keresztül minden korosztály elsajátítsa az egészséges életmód - egészséges táplálkozás, rendszeres mozgás, megelőzés - alapjait. Az iskolai fordulókon 110 csapat, összesen 440 diák vett részt. A döntőben pedig azok a csapatok indulhattak az első helyért, akik az iskolai fordulón a legjobbak voltak. 12 iskolából 44 csapat jutott a döntőbe 176 fővel. Nagy értéke ennek a rendezvénynek, hogy a nagyszülők évek óta együtt versenyeznek az unokákkal.

Dr. Kállai Mária elmondta, hogy az egészséges életmód hosszútávú befektetés, amit fiatalon a legjobb megtanulni, elkezdeni. „Bizalommal nézek rátok, hiszen tiétek a jövő. Talán most még nem tudjátok elképzelni, hogy egyszer negyven, ötven vagy hatvan évesek lesztek. Legyen az életetek része a mozgás! A versenysport fontos, elismerésre méltó, de mindenki alkalmas rá. A napi testnevelés órákkal, a hétvégi focizással, görkorcsolyázással, kocogással vagy úszással is nagyon sokat tudtok tenni az egészségetekért. Az izgalmas és színes feladatok segítsével szerzett ismereteket pedig adjátok tovább a családtagjaitoknak és az ismerőseiteknek, hogy minél szélesebb kör kapjon kedvet az életmódváltáshoz”- tette hozzá a kormánymegbízott.

A kétfordulós verseny összes csapata Üzenetek a jövőbe címmel képeslapot is készített. A 110 képeslap címoldalán a verseny idei mottójának rajzos megjelenítése látható, belül pedig hasznos tanácsok az egészséges életmóddal kapcsolatosan.

AktuálisSzolnokJász-Nagykun-Szolnok Megyei KormányhivatalSzolnoki Iskolai Védőnők EgyesületCsaládjaink egészségéért!