2024.04.16, Kedd

Idén is kiválasztják a legszebb konyhakertet

kormany.hu

2018.04.09. 13:34

Kovács Szilvia, Karcag város alpolgármestere a program ötletgazdájaként csatlakozásra buzdít minden határon inneni és túli települési önkormányzatot, szervezetet vagy akár magánszemélyt.

Hirdetés

Immár hatodik éve mérhetik össze tudásukat a konyhakertek művelői: idén április 30-ig lehet jelentkezni a Legszebb konyhakertek programba, melynek keretében kiválasztják az otthoni kertgazdálkodás legszebbjét.

A Földművelésügyi Minisztérium évek óta figyelemmel kíséri és támogatja a kezdeményezést, melynek célja, hogy a kertművelők munkája a versenynek köszönhetően kellő elismerést kapjon, és példájuk nyomán minél többen műveljenek konyhakertet, hiszen így az évszázadok során összegyűlt tudás, tapasztalat tovább öröklődhet a generációk között.


A csatlakozást követően a helyi versenyt lebonyolíthatják az önkormányzatok, különböző civil szervezetek, Kertbarát Körök, óvodák, iskolák, lakóközösségek, szövetkezetek, református egyházközségek, katolikus plébániák, de akár magánszemélyek is.

További részletek, valamint a csatlakozáshoz szükséges dokumentumok megtalálhatóak a http://www.alegszebbkonyhakertek.hu/ oldalon.

AktuálisLegszebb konyhakertek programkert