2024.04.20, Szombat

Világbajnok táncosok jártak Szolnokon

Szolnok TV

2018.04.11. 15:06

Különleges táncórán vettek részt a Szoldance táncosai szombaton. A háromszoros világ- és európabajnok latin-amerikai táncos pár, Gabriele Pasquale Goffredo és Anna Matus tartott továbbképzést a szolnoki Cserkészházban.

Hirdetés

Megtelt a Cserkészház szombat este. A táncosok nem mindennapi órán vehettek részt, ugyanis a versenytánc legendás alakjai érkeztek Szolnokra. Gabriele Goffredo és Anna Matus, háromszoros világ- és Európa-bajnok latin-amerikai táncos pár tanították meg a latin-amerikai táncok lépéseit, mozdulatait a Szoldance tagjainak. 

„A táncos tapasztalatainkat szeretnénk átadni, szeretnénk tisztán és érhetően bemutatni a táncmozdulatokat is, számunkra ez egy misszió, hogy minél több embernek adjuk át tudásunkat.”- mondta Gabriele Goffredo, háromszoros világ- és európabajnok latin-amerikai táncos. 

„Kiemelném még a sok tanulást és az ismeretanyagot, hogy hogyan tudnak magasabb szinte lépni. Szóval táncoktatás nagyon nagyon fontos.” - felelte Anna Matus, háromszoros világ- és Európabajnok latin-amerikai táncos. 

A 4*45 perc közös óra alatt a résztvevők többek között a rumba és jive alapjait sajátították el. A rumbát szenvedélyes, dallamos és vérpezsdítő, csábító táncként említik, ahol a nő arra törekszik, hogy kihívó csípőmozgásával elcsábítsa a férfit. A jive ezzel szemben egy elevenebb, tréfásabb, temperamentumosabb, ritmusosabb stílus. A táncosok könnyűnek hatnak, ugrálnak mint a pingponglabdák. 

„Úgy gondolom, hogy a tánc során a testünkkel és a lábainkkal kommunikálunk, ez is egy módja arra, hogy kifejezzük belső gondolatainkat. Ezzel mutatjuk meg önmagunkat. Különösen fiatalkorodban, mikor a szavakkal még nem tudsz olyan jól bánni, elkezded a mozdulataiddal megfogalmazni önmagad. A tested a szívedet fejezi ki.”- mondta Gabriele. 

Rengeteg országban tanítanak, mivel sok táncosnak a példaképe. Szolnokon most először jártak. Tehetségeseknek tartják a Szoldance táncosait. Úgy tervezik, hogy a jövőben több, hasonló órát is fognak tartani.

forrás: Szolnok TV

AktuálisSzolnoktáncSzoldance