2024.04.25, Csütörtök

Idén sem telhet el szolnoki Szentiván éj Múzeumok Éjszakája nélkül

szolnok.hu

2018.06.21. 11:01

2018-ban újonnan csatlakozott a népszerű kezdeményezéshez a Szigligeti Színház, a Talifish Teaház és Klub, a TISZApART Mozi, a római katolikus, református és evangélikus templomok, a Hotel Tisza Étterem, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, a JNSZM TIT és a Gördögök SE.

Hirdetés

A 15 éves országos rendezvénysorozat kapcsán az elmúlt években Szolnokon is rendkívül színvonalas programokkal készültek az intézmények erre a különleges éjjelre.

Ebben az évben is figyelemre méltó összefogást kezdeményeztek a város múzeumai, kulturális intézményei, valamint Szolnok Város Önkormányzata. Közös programfüzetben és plakáton jelentetik meg a rendezvények részleteit, ezzel is segítve az érdeklődőknek átláthatóbbá tenni a programkínálatot.

Ugyancsak egyedülálló, hogy a helyszínek között ingyenes buszjárat közlekedik majd annak érdekében, hogy az este folyamán minél többen részt tudjanak venni az általuk kiválasztott programokon. A látogatók számára a szervezők nyereményjátékkal is kedveskednek: egy menetlevelet kell minimum négy helyszínen lepecsételtetni és az utolsó látogatási ponton bedobni a kihelyezett gyűjtőládákba. A rendezvényt követő héten értékes nyereménycsomagokat sorsolunk ki a játékban részt vevők között.

A szervezők bíznak benne, hogy az egyre szélesebb körű összefogásnak köszönhetően az idén még a tavalyinál is többen lesznek kíváncsiak a programokra.

Minden csatlakozott intézmény díjmentes belépést biztosít a látogatók számára általában 16 órától egészen éjfélig, sőt néhány helyszínen ennél tovább is várják a betérőket. Néhány programelem látogatása viszont térítési díj megfizetéséhez kötött, ezt az érintett szervezetek külön jelzik a szóróanyagokon.

 

Csatlakozott szervezetek, helyszínek:

Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, Damjanich János Múzeum, Szolnoki Művészeti Egyesület, JNSZ Megyei Polgári Védelmi Szövetség - MÁV óvóhely, Hotel Tisza Étterem, Szentháromság római katolikus templom, Református templom, Evangélikus templom, Mártírok temploma, B.A.P. Macihad Macimúzeum és Éden Madárpark - Rákóczifalva, RepTár, Sorkatona Múzeum, Sörárium, Szapáry utca – „utcanézés”, Szigligeti Színház, Szolnoki Galéria, Szolnoki Vasúti Almárium, Tabáni Tájház, Talifish Teaház és Klub, TISZApART Mozi, Verseghy Ferenc Könyvtár, JNSZM TIT, Gördögök SE

AktuálisSzolnokmúzeumok éjszakájaSzentiván éj