2019.03.24, Vasárnap

Hirdetés

Kezdődik a szolnoki Tallinn városrész rehabilitációja

Kezdődik a szolnoki Tallinn városrész rehabilitációja

szolnok.hu

2018.06.14. 12:50

A beruházás részeként többek között új autó- és kerékpárút valamint körforgalom is épül. Első ütemében pedig a Sebestény körúti Zagyva-hidat újítják fel. A munkálatok részleteiről a polgármesteri hivatal a lakosságot is tájékoztatja.

Hirdetés

Készülnek azok a nyomtatványok, melyek 3.300 háztartásba jutnak el a következő napokban. A lakosságot a Tallinn városrész rehabilitációjáról tájékoztatják. Mint ismert: 3,5 milliárd forintnyi Európai uniós támogatásból fejlődik a terület.

„A Besenyszögi úton kijön és ott lesz egy körforgalom.”

Baranyiné Sárközi Erika, a polgármesteri hivatal fejlesztési igazgatója elmondta az új 2 kilométeres út építésének részleteit , hogy ezzel az új szakasszal kinyitják a Sebestény körutat a Mester út irányába, megteremtve egy új városrész kialakulásának feltételeit.

„Első körben most június közepén kezdődnek a munkálatok, félpályás hídzárral és utána néhány hét múlva küldünk még egy levelet a lakosoknak, amelyben már a teljes hídzárhoz tartozó forgalomtechnikáról és tömegközlekedési lehetőségekről tájékoztatjuk őket.” – Baranyiné Sárközi Erika igazgató, fejlesztési igazgatóság.

A beruházás-sorozat tehát június 15-én a Zagyva-híd felújításával indul, mely során egészen a szigetelésig vissza kell bontani a híd járófelületét. Ez időszakosan forgalmi korlátozásokkal jár majd. A szakemberek viszont mindent megtesznek azért, hogy mindig biztosítsák az átkelést a hídon, ám lesznek olyan munkafázisok, melyeket csak teljes útzár mellett lehet elvégezni. A híd felújításának aktuális állapotát, valamint a forgalomkorlátozás ütemtervét is lehet a facebookon követni. Nincs más feladat, mint a keresőbe beírni, hogy hídfelújítás és máris láthatóvá válik az oldal.

Nagy a forgalom a hídról lefelé, nehezen tudnak kanyarodni az autók, itt körforgalom épül majd, ami egészen biztosan megkönnyíti és felgyorsítja a közlekedést. Itt a Besenyszögi út mellett kerékpárút épül majd, ami folytatódik a Millér irányába és tart egészen a vízügyi múzeumig. A városrész rehabilitációjába tartozik az egykori Tüdőkórház több, mint négy hektáros területének kialakítása. Itt park és többek között sportpályák illetve játszóterek is lesznek.

AktuálisSzolnokZagyva-hidTallinn