2024.05.09, Csütörtök

A nyáresték hangulatfelelősei a koktélok

szolnokplaza.hu

2018.07.23. 14:02

A nyár kicsit mindenkinek a szabadságot jelenti. Ilyenkor indulunk el kalandokat keresni, leszaladunk a strandra, és mi magyar Riviéránkat sem hagyhatjuk ki. És nincs is jobb ilyenkor, mint kiülni egy panorámás teraszra, meginni egy finom koktélt, aztán kérni a következőt. Itt vannak az idei év nagy kedvencei!

 

Aperol Spritz: Lassan a csapból is ez folyik. Két éve került be a hazai köztudatba a vérnarancs likőr alapú, proseccos finomság, ami kimondottan frissítő, nyári itallá vált. Érdemes vele óvatosan bánni, mert ahogy mondják: itatja magát, és nagyon könnyen elfogy egymás után akár három-négy pohár is.

Mojito: Az örök klasszikus a koktélok között egyértelműen a Mojito. A menta és a rum találkozása olyan frissítő, amit szívesen fogyasztunk nyári estéken egy romkocsma teraszán.

 

Sex on the beach: Akárcsak a mojito, ez is sokak kedvence. A vodkát, barackpálinkát, narancslevet és áfonyalevet tartalmazó koktél nem csak az ízlelőbimbóknak, a szemnek is jól esik. Naplemente színei felidézik a legszebb nyári éjszakákat.

Pina Colada: Ha szereted a trópusi hangulatot és a hozzá passzoló ízeket, akkor a te koktélod bizony a Pina Colada. Az ananászlé, a kókusz és a rum egyből a Karib-szigetekre varázsol.

 

Cosmopolitan: Ha te is a Szex és New York bölcs tanításai között nőttél fel, akkor nem ismeretlen számodra a Cosmopolitan sem. Carry és csapata ugyanis szinte ezt itták reggel-délben-este. Nem is csoda, hiszen egy szuper koktélról van szó. A vodka és az áfonyalé találkozása ugyanis egy tökéletes kombináció.

Bloody Mary: Ez a koktél az ínyenceknek való, hiszen nem mindenki rajong a paradicsomléért. Viszont ha bátornak érzed magad és szereted a különleges ízeket, legalább egyszer próbáld ki. És hogy mi adja meg a sava-borsát? A vodka, a zellerszár, a Worchester szósz és a fűszerek.

Aktuáliskoktél