2024.04.28, Vasárnap

Közigazgatási szakembereket avattak a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

kormanyhivatal.hu

2018.07.18. 21:02

A közigazgatásnak nemzet- és társadalomépítő hatása van, ezért kiemelten fontos terület – fogalmazott Patyi András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora a közigazgatási vezetők diplomaátadó ünnepségén.

Hirdetés

A felsőfokú okleveleket többek között kiberbiztonsági, fejlesztéspolitikai, antikorrupciós, kommunikációs és önkormányzati területekre specializálódott szakértők vehették át.

Közigazgatási vezetők vehették át diplomájukat a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE): összesen 1263 hallgató kapta meg oklevelét szombaton a szakirányú továbbképzési szakokon – olvasható az egyetem honlapján.

A végzettek között 204 fő megyei kormányhivatali vezető fejezte be kormányzati tanulmányait, amelyet a törvény kötelezőként ír elő a vezetői beosztáshoz. Ezen felül több száz közigazgatási szakértő kapott felsőfokú oklevelet kiberbiztonsági, fejlesztéspolitikai, antikorrupciós, kommunikáció és önkormányzati szakterületeken.

A kormányzati tanulmányok szakirányú továbbképzési szak a közigazgatásban a felsővezetői feladatellátáshoz szükséges ismeretek és képességek fejlesztését célozza. A képzés eredményes elvégzését 2016-ban az állami tisztviselői törvény tette kötelezővé a területi közigazgatásban dolgozó vezetőknek. Az egyetemi képzést a vezetők munkahelyükön, a digitális tanulás technológiáit alkalmazva végezhették el. A kormányzati tanulmányok képzést az NKE a fővárosi és megyei kormányhivatalokkal szoros együttműködésben valósította meg uniós forrásból az államtudományi és közigazgatási karon – közölték.

Patyi András, az NKE rektora a diplomaátadón úgy fogalmazott: a közigazgatás kiemelten fontos terület, mivel ha jól működik, nemzetépítő, társadalomépítő hatása van. A rektor szerint ahhoz, hogy olajozottan működjön a rendszer, olyan friss tudásra van szüksége a szakmának, amivel az évek során az NKE felvértezte a hallgatókat.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal munkatársai közül 51-en tettek záróvizsgát, melyek közül 12-en végeztek a kormányzati szakirányú képzésen. Az ünnepségen részt vett dr. Berkó Attila megyei kormánymegbízott is.

 

 

AktuálisközigazgatásNemzeti Közszolgálati Egyetem