2024.04.23, Kedd
Táborozó gyermekekhez látogattak a szolnoki tűzoltók
jasz.katasztrofavedelem.hu - Fotós: Németh Ádám tű. főtörzsőrmester

Táborozó gyermekekhez látogattak a szolnoki tűzoltók

jasz.katasztrofavedelem.hu

2018.07.22. 12:30

A nyári szünidő egyben a napközis táborok szezonja is. Megyeszerte több száz gyermek tölti ily módon szabadidejét. Ennek még hasznosabb eltöltéséhez járulnak hozzá a megyei tűzoltók, akik járműveikkel illetve izgalmas próbatételeikkel varázsolják színesebbé a tábori létet.

Hirdetés

A szolnoki hivatásos tűzoltók július 17-én egy gépjárműfecskendővel jelentek meg a megyeszékhelyen, a Tiszaligeti Turisztikai és Szabadidő Központban tartott nyári napközis táborban. A gyermekek azonnal ellepték a magyar gyártmányú gépkocsit, az utastér egy pillanatig sem volt üres. A kicsik emellett érdeklődtek a fecskendőn található eszközökről is, különösképpen az óriási harapófogóra emlékeztető feszítővágó berendezés mozgatta meg a fantáziájukat.

Hasonlóan népszerűek voltak a szolnoki hivatásos tűzoltók a megyeszékhely önkénteseivel kiegészülve Zagyvarékason, a Damjanich János Általános Iskolában rendezett nyári táborban. Itt július 18-án jártak a lánglovagok, akik feladatokkal is készültek: a gyerekek tömlőt guríthattak, illetve fecskendővel célba is lőhettek. Természetesen itt sem maradt el a tűzoltóautó bebarangolása sem, amelyet szintén nagy örömmel "vettek be" a lurkók.

Galéria

AktuálisSzolnokJász-Nagykun-Szolnok megyetűzoltótáborozó gyermekek