2024.03.28, Csütörtök
Szupergyors internethálózat épült ki Jászfényszarun
Jászfényszaru facebook

Szupergyors internethálózat épült ki Jászfényszarun

mti

2018.08.25. 16:25

Százmillió forintot meghaladó állami támogatással mintegy 2200 háztartás és helyi közintézmény számára vált elérhetővé a szupergyors internet a településen.

Hirdetés

Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) infokommunikációért felelős helyettes államtitkára  jelentette be csütörtökön, a városban tartott sajtótájékoztatón, ahol hangsúlyozta, hogy a kormány év végéig minden háztartás számára biztosítani kívánja a legalább 30 megabites sávszélességű vezetékes vagy vezeték nélküli internet-hozzáférést. 

Ez két év előnyt jelent az unió által szabott határidőhöz képest - hangsúlyozta. Hozzátette, szeretnék a magyar embereket a digitalizáció nyertesévé tenni, és a fejlesztések során elért minden nap nyereség versenyképesebbé teszi Magyarországot.     

 

Jászfényszarun az Invitel Zrt. 101 millió forint állami támogatás segítségével, alig egy év alatt építette ki a szupergyors optikai internethálózatot, amellyel akár 250 megabites szolgáltatási csomagok is elérhetővé váltak. Jász-Nagykun-Szolnok megyében a 3,2 milliárd forintba kerülő internetfejlesztés 150 ezer háztartást érint. 

A helyettes államtitkár beszámolt arról is, hogy diákháló néven országos digitális iskolaprojekt indul, melynek keretében teljes körű, gyors wifihálózat épül ki 5070 általános- és középiskolában. Ez a projekt a megyében 25 ezer diákot érint majd.

 

Pócs János, a térség fideszes országgyűlési képviselője hangsúlyozta, ez a beruházás sokkal többről szól, minthogy Jászfényszaru 101 millió forint állami támogatással gyarapodott. Ma már az internet a családok megélhetése, az önkormányzatok működése és a gazdaság fejlesztése szempontjából elengedhetetlen. 

A város látványos fejlődése mellett is fontos hozzáadott érték ez a beruházás, mely a következő években, évtizedekben meghatározza a település vonzerejét és versenyképességét.

Győri János Bertalan, Jászfényszaru alpolgármestere kiemelte: a helyi önkormányzat hosszú ideje minden olyan fejlesztést támogat, mely a lakosság és az itt működő vállalkozások fejlődését szolgálja. Felidézte: öt éve településükön nyílt meg a Samsung első digitális iskolája, a Samsung Smart School, melynek módszertana és tapasztalatai napjaink digitális oktatási fejlesztéseihez is példaként szolgál. 

AktuálisJászfényszaruSzupergyors internethálózat