2024.04.29, Hétfő

Bicogásban első a KÖTIVIZIG

kotivizig.hu

2018.09.27. 10:49

A Tiszasülyért Egyesület hagyományos versenyén 46 kilométeres távot kellett futva, illetve kerékpárral leküzdenie a mintegy négyszáz indulónak a szolnoki Művészteleptől a sülyi művelődési házig, nagyrészt a Tisza bal parti árvízvédelmi töltésén.

Hirdetés

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság 11 fős csapata nyerte meg a kategóriáját a szeptember 22-én 14. alkalommal megrendezett Bicogó Maratonon.

A távot leküzdeni leggyorsabban a 9-20 fős, szabad váltású kategóriában a KÖTIVIZIG Nyúlgátfutók nevű csapatának sikerült, mégpedig 2 óra 49 perc 19 másodperc alatt. Ezzel az eredménnyel megismételte az igazgatóság a tavalyelőtti sikert, amikor ugyancsak első helyen végeztek kollégáink

Az aranyérmes Nyúlgátfutók csapatának tagjai balról jobbra: Sólyom Péter, Morvai Gábor, Tóth Tamás, Király Tibor, Fodor József, Zajacz Zsolt, Katona Péter Gergő, Fodor Anita. Guggolnak: Podani György, Tóth Péter, Fodor Krisztina.  


A bicogás egy olyan sportág, amely ötvözi a kerékpározást és a futást. A legfontosabb szabály: eggyel kevesebb kerékpár van, mint ahány fős a csapat. Ezért egy versenyzőnek mindig kocognia kell. A csapat többi tagja követheti a futót kényelmesen kerékpár nyergében, vagy előre pedálozhat a váltás helyéig, ahol pihenhet, lazíthat, szerelhet, azonban minden csapattagnak legalább egy kilométert futnia kell.

AktuálisKötivizigKÖTIVIZIG Nyúlgátfutók csapatabicogás