2024.04.24, Szerda
Plakátokkal színesítették az Egészségnapot

Plakátokkal színesítették az Egészségnapot

police.hu

2018.09.11. 10:36

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság egy különleges plakátkiállítással, valamint véradással, előadással és szűrőprogramokkal tarkított "Egészségnapot" szervezett.

Hirdetés

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságnak fontos munkatársainak egészségmegőrzése és egészségfejlesztése, ezért egészségvédelmi programjának újabb részeként 2018. szeptember 10-én "Egészségnapot" szervezett Szolnokon.

A délelőtt folyamán véradásra várták a munkatársakat, miközben az érdeklődők különféle szűrőprogramokon vehettek részt. Kiemelt érdeklődés övezte mozgásszervi szűrést és termékbemutatókat, a szemészeti vizsgálatot, de sokan megfordultak a megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának megelőzési pultjánál is, ahol a dohányzás káros következményeiről kaptak tájékoztatást és leszokást segítő módszerekkel ismerkedhettek meg.

A délután egy különleges plakátkiállítással folyatódott, amelyet Dr. Urbán Zoltán rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány nyitott meg. A plakátgyűjtemény a két világháború közötti időszakban az egészségmegőrzés témakörében született, és a Magyar Nemzeti Múzeum Plak-Art kiállításának darabjaiból készült válogatás, amely a tervek szerint az év végéig tekinthető meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság épületében.  

A színes programokat kínáló rendezvény Dr. Tóth Tamás obezitológus „az életmód, mint erőforrás” című előadásával zárult.

 

AktuálisJász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságEgészségnap