2024.04.27, Szombat

Családbarát Önkormányzat díjat kapott Szolnok

szolnok.hu

2018.10.25. 17:45

Gyerektanácsot hoztak létre, amelynek tagjai együttműködnek az önkormányzattal, működik a "Biztonságos szórakozóhely" program, és a Családbarát Szolnok programon belül még a családok élő emlékezetének megőrzésére is indítottak kezdeményezést.

Hirdetés

Akkor családbarát egy település, ha több generáció békés együttélését teszi lehetővé - mondta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár pénteken, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) Családbarát önkormányzat díjának átadóján az Országházban, ahol harminc település kapta meg az elismerést.

Családbarát önkormányzat díjat az 5000 fő feletti települések közül Szolnok mellett Ajka, Békéscsaba, Budaörs, Csömör, Debrecen, Eger, Hajdúnánás, Kecskemét, Makó, Nagykovácsi, Nyíregyháza, Orosháza, Ózd, Paks és Szekszárd kapott. Az elismerést Szalay Ferenc polgármester vette át.

A díjazott önkormányzatok családbarát intézkedései között szerepelt például a nem kötelező oltások díjmentes biztosítása a gyermekeknek, sport- és kulturális családi programok szervezése, az újszülöttek után járó anyagi támogatás, a rezsihátralékkal vagy adóssággal küzdő családok segítése, tanulmányi ösztöndíj biztosítása, család- és a karrierközpont fenntartása vagy a fiatalok munkahelyteremtésének támogatása is.

Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkár köszöntőjében arról beszélt, hogy a nagycsalád pozitív fogalmommá vált Magyarországon az elmúlt időszakban, a magyar önkormányzati rendszerben dolgozóknak pedig jól felfogott érdeke a családok támogatása, de ezen túl erkölcsi alapon is értéknek tekintik a családokat.   

AktuálisSzolnokCsaládbarát Önkormányzat