2024.04.26, Péntek

Döntöttek a Szigligeti felújításának műszaki ellenőrzéséről

szolnok.hu

2018.10.26. 10:58

Csütörtökön tartotta soros ülését Szolnok Önkormányzata, az egyik legfontosabb döntés a kultúrát érintette.

Hirdetés

Négymilliárd forintot biztosít ugyanis az állam a Szigligeti Színház felújítására. A testület tegnapi ülésén döntött arról, hogy a beruházás műszaki ellenőrzését a Szollak Kft-re bízta. A kellő referenciákkal rendelkező, városi tulajdonú cég az előterjesztés szerint megfelelő referenciákkal rendelkezik a feladat magas színvonalú ellátásához. A színház felújításához kapcsolódik, hogy a jelenleg üresen álló egykori Student épületét raktározási célokra használhatja a teátrum a felújítás időszakára.

Újabb öt évre megbízást kapott a Bartók Béla Zeneiskola vezetésére Abonyi Katalin. Az eddigi igazgató munkájával mind a tantestület, mint a fenntartó tankerület, mind pedig a város önkormányzata elégedett volt.

A hajléktalan ellátással kapcsolatosan is hozott fontos döntést a közgyűlés. A nappali melegedő ezentúl reggel 8 és 18 óra között tart nyitva, míg az éjjeli menedék este 18 óra és reggel 8 óra között. Az ennek biztosításához szükséges plusz álláshelyeket biztosítja a város.

A Közgyűlésen bemutatkozott a szolnoki képviselőknek a Neumann János Egyetem Szolnoki Karának dékánja, dr. Szabó Attila.
 

AktuálisSzigligeti SzínházSzolnok Közgyűlés