2024.04.25, Csütörtök

Mozgalmas ősz a RepTárban

turizmus.com

2018.10.19. 15:11

Október 23-án díjmentes belépővel várja látogatóit a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum.

Hirdetés

A meglévő élményelemek mellett (akadálypálya, 4D mozi, szimulátor, játszótér, pilótapont) lehetőség lesz olyan repülőgépeket/helikoptereket is kipróbálni kedvezményes áron, amelyekbe egyébként a többi napokon nem lehet beülni. Ezen a napon repülős csillámtetoválást is készítenek az érdeklődőknek.

 

Vitrinavató – 16.30 órakor

A RepTár Szolnoki Repülőmúzeum egy különleges vitrinnel bővíti állandó kiállítását. Az új vitrin három legendának állít egyszerre emléket:

Il-18: egy szép vonalú, légcsavaros-gázturbinás utasszállító- repülőgép, amelyet a Brüsszeli világkiállításon 1958-ban aranyérmmel tüntettek ki, s amely típussal egy új korszak kezdődött a magyar aviatika történetében.

MALÉV: egykori nemzeti légitársaságunk, amely az Il-18as-ból 8 darabbal is rendelkezett, s a típus segítségével igazi európai légitársasággá lett. Az első gép érkezése és az utolsó gép kivonása között eltelt huszonkilenc év mérföldköveit idézzük meg.

Szentgyörgyi Dezső: A PILÓTA. II. Világháborús hősünk civil pályafutására fókuszál elsősorban a kiállítás. Szentgyörgyi személye a kohéziós erő, a vitrin lelke: MALÉV pilóta, aki több ezer órát repült Il-18-ason.

 

RepTár Esték – 17.00 órakor

A RepTár Esték következő előadása Szentgyörgyi Dezsőről, a második világháború legeredményesebb magyar vadászpilótájáról fog szólni. Megismerhetik katonai pályáját, valamint a polgári repülésben betöltött szerepét. Szó lesz legendás légi győzelmeiről és koppenhágai balesetéről.

forrás: turizmus.com

AktuálisReptároktóber 23.Szolnoki Repülőmúzeum