2020.06.03, Szerda

Hirdetés

Újra lesz MÁV Strand Szolnokon

2018.10.08. 13:51

Jövőév szeptemberétől újból birtokba lehet venni a Véső úti sporttelepet és a MÁV strandot. Az utóbbi több, mint másfél milliárdos beruházásból valósul meg.

Hirdetés

A sporttelepen már elkezdődtek a munkálatok: épül az atlétikai centrum, a sportcsarnok új szárnya, valamint hamarosan a strandrész is, melynek munkaterületét a hétfőn reggel adták át a kivitelezőnek.

Szalay Ferenc polgármester a munkaterület átadása előtt a elmondta, hogy a nagy hagyományokkal rendelkező szolnoki MÁV Strandon a kültéri medencéket felújítják, illetve egy 980 négyzetméter alapterületű új épület is létesül.

- A használaton kívüli strandfürdőt, és egyéb sport- és szabadidős célú épületek egy részét lebontjuk, és részben új, részben felújított épületekkel és létesítményekkel újul meg a régi strand területe – beszélt a részletekről a polgármester. - Lesz új öltözőépület, felújítjuk a meglévő gyermek- és meleg vizes medencéket, a régi úszómedence átalakításával és teljes korszerűsítésével egy 50 méteres, utánpótlás versenyekre alkalmas medence és pancsoló is várja majd a látogatókat.

Az egykori sportszálló – régi MÁV étterem – épületét is korszerűsítik a teljes alapinfrastruktúrával (ívó víz- és szennyvízhálózat, termálvíz és hidegvízhálózat) együtt, sőt lesz egy új meleg vizes kút is.

 

A sportcsarnok, a strand és az atlétikai pálya teljes átalakítása, modernizálása egy egyedülálló sportközpontot hoz létre a városrészben.

- A MÁV-strandot fénykorában, a nyári hónapokban 25-30 ezer fürdőző kereste fel - beszélt a fürdőről és a környező sportlétesítményekről Rózsa József, a létesítmény kezelésével megbízott Sportcentrum ügyvezető igazgatója. - A strand sorsát a strandfürdők korszerűsítésével kapcsolatos szabályozás pecsételte meg. A megújuló fürdő mellett hamarosan ekészül a sportcsarnok felújítása. Az új vívócsarnokkal, az újjáépített atlétikai pályával, az új ökölvívó és birkózótermekkel együtt egy országszerte párját ritkító sportkomplexummal gazdagodik Szolnok és az egész térség.

AktuálisSzolnokszolnoki Véső úti sporttelepMÁV Strand